Waarom iets weggeven aan een kwaadaardige entiteit die ervan droomt ons allemaal te vermoorden?

Veel mensen zeggen dat er veel goede dingen zijn voor Israël in het vredesplan van president Trump. En veel mensen zeggen dat er ook veel slechte dingen zijn. Een absoluut positief aspect is natuurlijk dat hondsdolle antisemieten zoals Ilhan Omar en Rashida Tlaib erover wapenen – net als hun antisemitische bemiddelaars zoals Bernie Sanders. En alles wat hen ongelukkig maakt, is absoluut goed.

Jordanië, die nep-entiteit met hun nepkoning en zero-geschiedenis is er duidelijk tegen – hoewel 70% van hun zogenaamde land bestaat uit ‘Palestijnen’. Turkije, met hun Jodenhatende dictator, is er ook tegen, omdat dit ingaat tegen zijn dromen om een ​​nieuw kalifaat te creëren zonder dat Joden of Israël in leven blijven.

Veel linkse Joden in Amerika zijn er ook tegen, want nadat ze eeuwen geleden hun identiteit hadden weggegeven, heeft het geen zin om toch een Joods land in leven te houden. En natuurlijk zullen velen in Europa er ook absoluut tegen zijn, want als ze er niet in zijn geslaagd om alle Joden te elimineren tijdens de Holocaust, is het laatste wat ze willen zien dat hun plannen om de Joodse staat te vernietigen eveneens zouden gedwarsboomd worden.

Nu zijn er ook mensen die zeggen dat het niet uitmaakt wat Israël biedt, omdat de ‘Palestijnen’ het toch zullen afwijzen – en ja, ze zullen het afwijzen. En de reden dat ze het zullen afwijzen, is dezelfde reden dat elk soort vredesverdrag met Israël altijd is afgewezen – van 1947 tot 1946 tot 2000 tot 2001, 2008, 2009, 2016 en verder. Omdat mensen soms nog steeds denken dat het conflict dat Israël heeft met de Arabieren gaat over land terwijl het dat nooit is geweest.

Israël bestaat uit zoiets als 0,2% van het hele Midden-Oosten, dus als de Arabische wereld met hun enorme land en enorme hulpbronnen niet kan leven met een klein Joods land dat slechts 0,2% omvat – wat maakt het dan iemand wat uit dat ze blij zouden zijn als slechts 0,1% van het land zou omvatten?

Nee, de reden voor het conflict is dat de Arabische en islamitische wereld in die regio helemaal geen Joodse entiteit kan uitstaan ​​- en zelfs als Israël slechts 2 straten en een steeg was – zou het nog steeds teveel zijn. De enige manier waarop Joden ooit in die wereld kunnen leven of mogen leven, is onder een dhimmi-status – waar ze tweederangs of zelfs derde klas burgers zijn wier meesters straffeloos kunnen moorden en plunderen.

Maar het grootste probleem dat ik heb met dit zogenaamde vredesplan, is dat ik niet geloof dat de ‘Palestijnen’ überhaupt iets moeten krijgen. Waarom zou Israël, dit piepkleine, uiterst kleine land en het enige Joodse land op aarde, zelfs een centimeter van het Joodse land geven aan een stel Arabieren waarvan we allemaal weten dat het een andere terroristische entiteit zal worden en waarom zouden we toestaan ​​dat ze zelfs de Joden naar het leven staan?

De ‘Palestijnen’ hebben laten zien dat ze helemaal geen vrede kunnen sluiten. Ze laten dit elke dag zien. Ze laten het zien wanneer ze terreintunnels bouwen in plaats van ziekenhuizen. Ze tonen het wanneer ze raketten lanceren in plaats van onderwijsprogramma’s. Ze laten het zien wanneer hun imams prediken hoe ze kinderen moeten neersteken in plaats van hoe ze tolerantie kunnen onderwijzen. Ze laten het zien wanneer ze degenen eren die kinderen vermoorden in plaats van degenen die ze koesteren.

Is het moreel juist om dat te belonen? Het is waar dat het vredesplan van president Trump een veel evenwichtiger benadering is dan absoluut alles wat zijn presidentiële rivalen zelfs kunnen beginnen te bieden, maar ik denk ook dat er iets te zeggen valt voor Joodse trots. Waarom zouden we iets ruilen tegen een kwaadaardige entiteit die ervan droomt ons allemaal te vermoorden?

Dit is Joods land en elke centimeter is ons dierbaar. Als volk zijn we al veel langer aanwezig dan alle grote mogendheden van de wereld die denken dat ze onze toekomst beter kunnen charteren dan wij. Het wordt tijd dat we dat erkennen en daar ook trots op zijn. We moeten niemand om toestemming vragen bij het bepalen van onze eigen toekomst en we moeten niet blij zijn met stukjes land dat hoe dan ook van ons is.

De ‘Palestijnen’ zullen de deal afwijzen en dat weten we allemaal. Maar we moeten al eerder de grens trekken en zeggen met vertrouwen en trots en het gewicht van duizenden jaren geschiedenis. Dit is onze thuis en we zijn Joden die in ons Joodse land leven zoals we al duizenden jaren eerder deden en er is niets dat we ooit zullen toestaan ​​om dat te bedreigen of weg te nemen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Justin Amler “An Offer That Should Not Be Made” van 4 februarin 2020 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Waarom iets weggeven aan een kwaadaardige entiteit die ervan droomt ons allemaal te vermoorden?

 1. Vervolg:
  Europa blijft het “conflict” in stand houden voor haar eigen Judophobische redenen. Zij willen dat Israel zo veel mogelijk land afstaat en zo klein & onverdedigbaar mogelijk word…Jodenprobleem opgelost!

  Geliked door 1 persoon

 2. Punt is dat er mensen wonen in die gebieden…..Arabisch ‘Jordaanse’ Palestijnen…….en dus is de meest logische oplossing Jordanie/Palestina of bter Palestina/Jordanie daar de daar wonende bevolking sowieso voor het merendeel Arabisch Palestijns is en zo via kleine grenscorrecties hun broeders, de Arabieren in Judea & Samaria, naar huis kunnen brengen.

  Het ‘probleem’ is makkelijk op te lossen.

  Probleem is dat Arabische leiders het niet willen oplossen omdat ze dan geen ‘conflict’ meer hebben dat hun bevolking verbind….en zij dan het slachtoffer zullen worden van hun jarenlange uitbuiting & leugens.

  Europa blijft het “conflict” in stand houden voor haar eigen redenen. Zij willen dat Isra

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.