Tel Aviv lag weer even in het centrum van de wereld met de Judo Grand Prix 2020

Een volle Tel Aviv Shlomo Arena, een goed georganiseerde organisatie en drie Israëlische medailles bij de finish: de Tel Aviv Grand Prix, die de opening van de wereld judotour in 2020 markeert, is officieel gelanceerd door Israëlisch-Canadese sponsor Sylvan Adams, mede-gastheer van de competitie.

In een land waar judo in de lift zit, hebben lokale atleten zich onderscheiden, zoals Tal Flicker, bronzen medaillewinnaar in de categorie Mannen – 66 kg. Op de laatste dag van de Grand Prix verrasten Peter Palchik en Or Sasson (plaatje bovenaan) het publiek door elk een gouden medaille te winnen, respectievelijk in de categorieën Mannen -100 kg en Mannen + 100 kg.

Ik zag alle kinderen naar me kijken en naar de beste judoka’s ter wereld kijken. Ik was trots om hen deze inspiratie te brengen. Deze wedstrijd is het startpunt van hun dromen. Het is een groot voorrecht,” zei Or Sasson uit die in 2016 de derde plaats op de Olympische Spelen in Rio had behaald.

Sport is een taal die iedereen begrijpt. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van de judofamilie en deze kan ondersteunen“, zei Sylvan Adams, die de afgelopen tijd sterk betrokken is geweest bij de promotie van de Israëlische sport (voetbal, wielrennen, F1, judo).

Aan het wereldtornooi in Tel Aviv 2020 dat plaatsvond van 23 t/m 25 januari 2020 namen 545 judoka’s deel, waarvan 313 mannen en 232 vrouwen, afkomstig uit 83 landen (waaronder ook België en Nederland) in 5 continenten. De Nederlandse Tessie Savelkouls won zilver in de categorie Vrouwen +78 kg en de Belgische Charline Van Snick won brons in de categorie Vrouwen -52 kg.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jonathan Nahmany “Judo : Tel-Aviv au centre de l’Europe” van 2 februari 2020 op de site van L’Actualité Juive

♦ naar een artikelTel Aviv Grand Prix 2020 – Israel, Tel Aviv” op de site van IJF World Judo Tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.