Door de Driehoek af te wijzen bewijst Abbas opnieuw dat zijn ware doel het einde van Israël is

Plaatje hierboven: Ramallah, 2 februari 2020. Premier van de Palestijnse Autoriteit Mohammad Shtayyeh (links) en Abu Mazen, nom de guerre van PA president Mahmoud Abbas (midden) verwerpen opnieuw het Peace to Prosperity-plan van Donald Trump. “We nemen geen genoegen met slechts 11% van het land,” zei hij [beeldbron: Ma’an News]

Een van de vreemdere aspecten van het Peace to Prosperity-plan van Donald Trump was de suggestie dat de Israëlische Arabische gemeenschappen in de zogenaamde ‘Driehoek’-sectie van centraal Israël zouden kunnen worden overgeheveld naar de Palestijnse Autoriteit.

De bewoners van de Triangel hebben dat idee onmiddellijk verworpen. 90 procent van de inwoners heeft geen vertrouwen in de PA en identificeert zich met de Israëlische kant. “Wij willen niet leven in de nachtmerrie van een Palestijnse staat,’ luidde het in Umm al-Fahm, één van de Arabische dorpen in de beruchte Driehoek. En dat deed Netanyahu’s kantoor ook.

Maar de reactie van Mahmoud Abbas is het onderzoeken waard. Hij verwierp het ook en zei: “We kennen het doel van dit voorstel en we zullen het niet accepteren.”

Nochtans, als Abbas een levensvatbare Palestijnse staat wil, waarom zou hij dan de landen en ‘Palestijnen’ die daarmee gepaard gaan afwijzen en land van Israël afpakken? De reden is dezelfde reden waarom hij erop staat dat het ‘recht op terugkeer’ deel uitmaakt van een overeenkomst.

Hij wil dat Israël voor meer dan 50% Arabisch wordt, zodat de Joodse staat kan sterven en wordt vervangen door een andere Palestijnse staat. Het welzijn en de kracht van zijn eigen staat baart hem geen zorgen. Abbas is geen leider van een toekomstige soevereine staat. Een leider zou doen wat het beste was voor zijn volk.

Voor Abbas, en vrijwel alle leiders van de Palestijnse Arabieren in de geschiedenis, moet elke afzonderlijke beslissing voldoen aan één regel: dat het uiteindelijk kan leiden tot het einde van Israël als een Joodse staat. Er is geen andere reden voor Abbas om een ​​aanbod van hoogopgeleide en opgeleide Arabieren, samen met hun land, af te wijzen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Abbas: We will not accept only 11% of the land” van 4 februari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van EoZ “Abbas rejecting the Triangle is more proof his goal is the end of Israel” van 3 februari 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ een artikel op deze blogIsraëlische Arabieren: ‘Wij willen niet leven in de nachtmerrie van een Palestijnse staat’” van 31 januari 2020 en een artikel “Israëlische Arabieren: wij willen niet leven in een Palestijnse staat” van 8 januari 2014

♦ naar een artikelIsrael rejects Trump’s idea of redrawing borders, moving Arab towns to Palestine” van 2 februari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelAbu Mazen: We zullen niet akkoord gaan om de inwoners van de Driehoek te verdrijven” van 2 februari 2020 op de site van Maan News Agency (MNA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.