Israël bestookt Hamas-terreurdoelen in Gaza nadat vannacht 8 raketten werden afgevuurd

Israëlische straaljagers bombarderen Hamas-terreurdoelen in Gaza als reactie op ten minste 8 raketten die vandaag door moslimterroristen naar Zuid-Israël zijn gelanceerd. Arabieren melden IDF straaljagers over meerdere delen van Gaza. Stakingen gemeld in Nuseirat, centraal Gaza.

Kort geleden vielen IDF-oorlogsvliegtuigen en vliegtuigen een aantal extra terreurdoelen aan van de Hamas-terreurorganisatie in de noordelijke Gazastrook. Onder de doelwitten die werden aangevallen waren pakhuizen voor de opslag van wapens en ondergrondse infrastructuur,” zei de IDF in een verklaring.

Vandaag werden raketten, mortieren en explosieven vanuit Gaza op Israël afgevuurd. In reactie daarop troffen onze straaljagers net Hamas-terreurdoelen in Gaza. We houden Hamas verantwoordelijk en zullen blijven optreden tegen elke poging om Israëlische burgers schade toe te brengen ”, tweette de IDF-woordvoerder.

Code Rode raketalarm sirenes klonken vannacht in Sderot, Ibim, Gavim, Sapir College, Nir Am, of HaNer, Erez, Nir Itzhak en Sufa. Extra raketten werden op Kissufim afgevuurd, zonder Code Red-waarschuwingen. Eerder vrijdag schoten de Palestijnen in Gaza twee raketten op Israël, waarvan er een werd onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem, aldus de Israel Defense Forces in een verklaring.

IDF-tanks vuurden granaten af ​​op een Hamas-terreurpost in reactie op minstens drie raketten die vanmorgen op Zuid-Israël schoten. Bovendien openden IDF-troepen het vuur op een groep moslimterroristen die de veiligheidsgrensomheining met Noord-Gaza naderden om in Israëlisch grondgebied te infiltreren en joden te vermoorden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “IDF strikes terror targets at Gaza Strip after rockets fired at Israel” van 1 februari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIDF strikes Hamas in Gaza in response to rocket, mortar fire” van 1 februari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Cnaan Lipshiz “Israeli baby and her mother injured while running to shelter from Gaza rockets” van 31 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelIsrael bombs Hamas terror targets in Gaza after 8 rockets fired today” van 31 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.