Israëlische Arabieren: ‘Wij willen niet leven in de nachtmerrie van een Palestijnse staat’

Inwoners van de ‘Driehoek’ van Israëlisch-Arabische steden en dorpen in het district Haifa hebben het Midden-Oosten vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump verworpen, volgens welke hun gemeenschappen zouden worden overgebracht naar een Palestijnse staat, meldde Ynet.

Volgens het ‘Deal of the Century’ voorstel van de regering Trump, dat op dinsdag werd vrijgegeven…

… waren deze gemeenschappen, die zich grotendeels zelf identificeren als Palestijnen, oorspronkelijk aangewezen om onder Jordaanse controle te vallen tijdens de onderhandelingen over de Wapenstilstandslijn van 1949, maar uiteindelijk werden door Israël behouden om militaire redenen die sindsdien zijn verzacht. De visie overweegt de mogelijkheid, onder voorbehoud van overeenstemming tussen de partijen, dat de grenzen van Israël opnieuw worden ingetrokken, zodat de Triangle Communities onderdeel worden van de staat Palestina.

Naast Umm al-Fahm werden de Triangle-gemeenschappen van Kafr Qara, Ar’ara, Baqa al-Gharbiya, Umm al Fahm, Qalansawe, Kafr Qasim, Tira, Kafr Bara, Taybeh en Jaljulia allemaal genoemd in het Amerikaanse vredesplan.

Triangle Communities

“Dit is een nachtmerrie die niet kan worden geïmplementeerd”, zei burgemeester van Taybeh, Shuaa Massarweh Mansour tegenover Ynet. “Vrede wordt gesloten met de vijand. We zijn inwoners van de staat en we zijn niet de vijand,” zei Mansour.

Verwijzend naar de juridische ellende van Benjamin Netanyahu, beweerde de burgemeester dat

… de premier zijn vel wil redden ten koste van het aanzetten tot haat tegen de Arabische bevolking. De wil van het volk is sterker dan enig plan, vooral als het gaat om de wil en vastberadenheid van het heroïsche Palestijnse volk. Vrede wordt gesloten tussen naties en niet door unilaterale bewegingen.

Ondanks zijn lippendienst aan het“ heroïsche Palestijnse volk ”en de afkeuring van de Israëlische leider, is het duidelijk dat het leven in de democratische Joodse staat de voorkeur verdient boven het leven onder de PA, waar degenen die zich verzetten tegen het regime worden gemarteld en / of vermoord.

Hoewel ze het niet openlijk willen toegeven, is dat de Israëlische Arabieren in de Driehoek niet op een ochtend willen wakker worden en ontdekken dat ze burgers zijn geworden van een Palestijnse staat. Het is veel makkelijker voor hen om Israël te beschuldigen van racisme dan toe te geven dat ze niet willen deel uitmaken van een Palestijnse staat.

Inderdaad, de situatie wordt uitgelegd in de volgende video, een jaar geleden gepubliceerd, met Ramadab Dabash Muktarm, een inwoner van de Arabische wijk Sur Baher in Oost-Jeruzalem, die in een interview met Al Jazeera zei dat 90 procent van de inwoners geen vertrouwen hebben in de PA en dat ‘we ons meer identificeren met de Israëlische kant.”

“We willen bij de blauwe [Israëlische] ID-kaart blijven en in Oost-Jeruzalem leven onder Israëlische soevereiniteit,” bevestigt hij. “De Palestijnse Autoriteit slaagde niet op de Westelijke Jordaanoever [Judea en Samaria] en het zal niet slagen in Oost-Jeruzalem.”


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Arabs Reject ‘Nightmare’ of Living Under Palestinian Authority” van 30 januari 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelArab Israelis protest against US proposal to include their towns in Palestine” van 1 februari 2020 op de site vaan The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hassan Shaalan “Israeli Arabs vow to fight ‘nightmare’ of land transfer to Palestinian state” van 29 januari 2020 op de site van Ynet News

♦ een artikel op deze blogIsraëlische Arabieren: wij willen niet leven in een Palestijnse staat” van 8 januari 2014

Een gedachte over “Israëlische Arabieren: ‘Wij willen niet leven in de nachtmerrie van een Palestijnse staat’

  1. Liever wonen in de ‘hel van Israel dan in het ‘paradijs van Palestina.

    Op de internationale VN podia en vooral het EU parlement moet die staat er natuurlijk komen……want dat is een prima verkoopargument.

    Maar nu het serieus word komt de aap uit de mouw hoe graag Arabieren hun palestina écht willen………..niet dus!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.