Terreur loont in de PA: ruim 136 miljoen euros als salarissen voor terroristen in 2019

Volgens recent gepubliceerde financiële rapporten van de Palestijnse Autoriteit kan Palestinian Media Watch onthullen dat de PA heeft toegegeven niet minder dan 517,4 miljoen sjekels ($ 149,7 miljoen / € 136 miljoen) te besteden aan het betalen van salarissen aan terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen in 2019.

De PA-uitgaven voor vergoedingen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen bedroegen in 2019 minstens 151,6 miljoen sjekels. Dienovereenkomstig waren de totale minimale PA-uitgaven in 2019 voor zijn betalingen aan terroristen en families van dode terroristen – het Pay-for-Slay-beleid – was 669 miljoen sjekels ($ 193,6 miljoen / € 175,8 miljoen).

In overeenstemming met de Israëlische wet moet minister van Defensie Naftali Bennet een rapport voorleggen aan het Nationale Veiligheidskabinet dat aantoont dat de PA-uitgaven voor zijn Pay-for-Slay-beleid maar liefst 669 miljoen sikkels bedroegen. De Israëlische wet eist dat dit cijfer wordt afgetrokken van de maandelijkse belastingoverdrachten die Israël aan de PA doet.

Sinds de oprichting in 1994 heeft de PA een ‘Pay-for-Slay‘ (betaald moorden) -beleid geïmplementeerd volgens welke het jaarlijks miljoenen sjekels / dollars / euro betaalt aan maandelijkse salarissen om Palestijnse terroristische gevangenen te belonen en gevangenen en maandelijkse toelagen vrijgeeft om gewonde terroristen te belonen en de families van dode terroristen (zogenaamde ‘martelaren’).

De PA codificeerde het beleid in de wet van gevangenen en vrijgelaten gevangenen in 2004. Sindsdien heeft PA-voorzitter Mahmoud Abbas tweemaal ingestemd met substantiële verhogingen van de maandelijkse salarissen die door de PA aan de terroristen worden betaald (2006, 2010).

Volgens beëdigde verklaringen van een hoge functionaris namens de PA, zijn de PA-betalingen aan de gewonde terroristen en families van dode terroristen niet gecodificeerd in de PA-wet, maar eerder alleen vastgelegd in niet openbaar gemaakte interne documenten.

Hoewel het PA-beleid op grote schaal is veroordeeld, waarbij vier landen (Canada, de VS, Australië en Nederland) alle directe hulp aan de PA afsnijden totdat het beleid is afgeschaft, en terwijl de PA aanzienlijke bedragen blijft aanvragen (en ontvangen) aan buitenlandse hulp, blijft de PA zelf jaarlijks honderden miljoenen sjekels / dollars / euro verspillen aan terroristische salarissen, waardoor Palestijnse terroristen worden gestimuleerd en beloond.

In 2018 heeft Israël een wet aangenomen om het PA-beleid te bestrijden. Volgens de wet moet de Israëlische minister van Defensie aan het einde van elk jaar een rapport indienen bij het nationale veiligheidskabinet met de PA-uitgaven voor salarissen en vergoedingen voor terroristen in het voorbije jaar.

Zodra het kabinet het rapport goedkeurt, worden de PA-uitgaven in het voorbije jaar in twaalf gelijke delen afgetrokken van de belastingen die Israël in het komende jaar verzamelt en aan de PA overdraagt. De nieuwe Israëlische wet werd voor het eerst geïmplementeerd in februari 2019, nadat PMW openbaarde dat de PA had toegegeven niet minder dan 502 miljoen sjekels te hebben uitgegeven om de maandelijkse salarissen aan de terroristische gevangenen te betalen en gevangenen vrijgelaten in 2018.

In reactie op het Israëlische besluit, beslite Abbas positief om de PA in een door zichzelf toegebrachte financiële crisis te storten door te weigeren alle belastinginkomsten van Israël te accepteren, als Israël een bedrag in aftrek zou brengen. Aangezien de belastinginkomsten goed zijn voor bijna de helft van het PA-budget, had het afwijzen van hun ontvangst een substantiële impact op de PA-economie.

Om de crisis te boven te komen, besloot de PA om de salarissen van de gezagsgetrouwe PA-werknemers tijdelijk met 50% te verlagen en verwijzingen van Palestijnen voor medische behandeling in Israëlische ziekenhuizen op te schorten. De PA probeerde ook zijn financiële rapporten te verbergen, totdat PMW deze acties benadrukte. Tegelijkertijd verdubbelde de PA echter haar toezegging om de terroristische gevangenen te betalen en bleef ze 100% van hun salaris betalen.

Na 7 maanden talmen, capituleerde de PA eindelijk en stemde ermee in om de belastingen te ontvangen die na de aftrek bleven. Na een aanvullend PMW-rapport over het onderwerp van de PA-betalingen aan de gewonden en de families van de dode terroristen, besloot het Israëlische nationale veiligheidskabinet eind december 2019 een extra bedrag van 150 miljoen sjekels af te trekken.

Aangezien het aantal gewonde Palestijnse terroristen en het aantal gedode Palestijnse terroristen is toegenomen in 2019, is het redelijk om aan te nemen dat de PA-uitgaven voor deze terroristen zijn gestegen. Volgens statistieken gepubliceerd door de PA en de Israëlische NGO B’tselem, werden in 2019 niet minder dan 110 Palestijnse terroristen gedood. Rekening houdend met de verschillende PA-betalingen, bedroegen de extra kosten van de PA niet minder dan 1,6 miljoen sjekels.

Of de PA plotseling zal luisteren naar de Amerikaanse president Trump – voor wie de PA alleen maar minachting heeft getoond – zal alleen de tijd leren, maar tot die tijd moet Israël – als het zich aan zijn eigen wetten wil houden – niet minder dan 669 miljoen sjekels inhouden ( $ 193,6 miljoen / € 175,8 miljoen) van zijn belastingoverdrachten aan de PA in 2020.

Ondertussen is het grootste deel van de wereld het erover eens dat de PA-praktijk om financiële beloningen te betalen aan terroristen verachtelijk is. Toch blijft de PA steeds grotere hoeveelheden geld verspillen van buitenlandse hulpgelden om dit beleid te financieren. Om een ​​einde te maken aan het ‘Pay-for-Slay‘ -beleid van de PA, moeten de EU en meer landen hun hulp afhankelijk stellen van de permanente afschaffing van het beleid.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “PMW exclusive: PA gave 517.4 million shekels to terrorists as salaries in 2019” van 30 januari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW aka PalWatch)

♦ naar een artikelDefying US and Israel, Palestinian Authority Pays Out $150 Million in Terrorist Salaries in 2019” van 30 januari 2020 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Terreur loont in de PA: ruim 136 miljoen euros als salarissen voor terroristen in 2019

  1. Nederland en de andere EU landen betalen daar flink aan mee, achter de rug om van hun burgers die meestal van niets weten financieren ze de wereld wijde terreur tevens de terreur en raket aanvallen op Israël , we worden geregeerd door gewetenloze politici !

    Geliked door 1 persoon

  2. Zolang Europa de palestijnen blijft gebruiken als kanonnenvoer in hun gezamelijke strijd om Israel te vernietigen moet ze de ‘slachtoffers’ in de gevangenissen van ‘de vijand’ ook compenseren…..en dus stroomt het geld weer binnen en kunnen de salarissen betaald worden.

    Ontdekking corrupte UNWRA…….wow!!!!!!!!

    Het hele geschokte theater en de zogenaamde ‘stop’ in het financiele transport richting PA/UNWRA is dan ook Oscar waardig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.