Corona Virus: Israël’s luchtvaartmaatschappij El Al schort tijdelijk alle vluchten op naar China

Plaatje hierboven: De Chinese ambassade in Denemarken heeft van Jyllands-Posten een verontschuldiging geëist nadat het een cartoon van de Chinese vlag had gepubliceerd met zijn vijf gele sterren vertegenwoordigd door coronavirusdeeltjes [beeldbron: Jyllands-Posten/Niels Bo Bojesen]

Israëls nationale luchtvaartmaatschappij El Al zal al zijn vluchten van en naar China stoppen vanwege het Wuhan-coronavirus, kondigde het bedrijf donderdag aan. Het bedrijf is van plan om zijn route naar Beijing op 25 maart te heropenen.

Een vlucht vanuit Beijing gepland om donderdag in Tel Aviv te landen, is de laatste vlucht voordat de beëindiging van het bedrijf van kracht wordt, zei het bedrijf in zijn verklaring. Het besluit van El Al om zijn vluchten stop te zetten volgt op nieuwe aanbevelingen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid van woensdag.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft na de uitbraak van het coronavirus in China een wereldwijde noodsituatie afgekondigd. Het aantal besmettingen en doden is inmiddels verder opgelopen.

Officieel zijn er reeds 213 doden geteld en ruim 9.692 besmettingen, waarvan 68 buiten China, verspreid over 15 verschillende landen, waaronder Canada, de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk en Duitsland. In een week tijd is het aantal besmettingen vertienvoudigd.

El Al is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die vluchten naar China stopt vanwege het coronavirus. De Duitse vlaggenschip luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft woensdag aangekondigd dat het al zijn vluchten naar het Chinese vasteland tot 9 februari zal opschorten, inclusief vluchten van haar dochterondernemingen Swiss Airlines en Austrian Airlines.

British Airways heeft ook zijn vluchten naar China opgeschort, terwijl andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air Canada en Delta Airlines, hebben aangekondigd dat zij vluchten naar bepaalde steden in de Aziatische natie zullen opschorten.

Het coronavirus werd op 31 december 2019 bekend bij het publiek, toen China de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) informeerde dat het verschillende gevallen van longontsteking heeft ontdekt in Wuhan, een havenstad in de provincie Hubei met een bevolking van ongeveer 11 miljoen. Op 7 januari j.l. identificeerden WHO-experts het als een lid van de coronavirus-familie, een groep luchtweginfecties.

China heeft hierop gereageerd door de grote steden in Hubei in quarantaine te plaatsen, waardoor ongeveer 56 miljoen mensen werden afgesloten, hoewel sommige experts twijfelden aan de effectiviteit van deze maatregel. Andere landen hebben beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, zoals screening op symptomen op luchthavens en het beperken van vliegreizen naar China.

Plaatje hierboven: Peking, China, 8 mei 2013. Premier Netanyahu op 5-daags bezoek in China, waar hij o.m. een handelsakkoord tussen beide landen ondertekende twv 400 miljoen dollars [beeldbron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Golan Hazani “Citing the Coronavirus, El Al Halts All Flights to China” van 30 januari 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelIsrael Bans Flights from China to Thwart Spread of Deadly Virus” van 30 januari 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelCorona virus: El Al has announced its cessation of flights to China by March” van 30 januari 2020 op de site van Eng News 24H

♦ naar een artikelChina furious over Danish coronavirus cartoon” van 28 januari 2020 op de site van NST

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.