Kushner scherp voor Palestijnse leiderschap en dringt erop aan ‘sprookjes’ voor vrede op te geven

De senior adviseur en schoonzoon Jared Kushner van de Amerikaanse president Donald Trump lanceerde dinsdag vernietigende aanvallen op de Palestijnse leiders, waarvan hij zei dat ze al jaren tegen het Palestijnse publiek hebben gelogen door hen ‘sprookjes’ te beloven die niet gerealiseerd kunnen worden.

Jared Kushner pleitte op dinsdag voor het Midden-Oostenplan van president Donald Trump en prees de relatie die zijn schoonvader met Israël heeft opgebouwd en vermaande de Palestijnen om deze ‘grote kans’ niet te laten schieten.

President Trump veel vertrouwen heeft opgebouwd met de staat Israël. Hij heeft veel geweldige dingen gedaan die Israël veiliger hebben gemaakt en de relatie tussen Amerika en Israël sterker hebben gemaakt,” zei Kushner in een interview met CNN’s Christiane Amanpour.

Het is een grote kans voor de Palestijnen en ze hebben een perfect track record van het verprutsen van elke kans die ze in het verleden hebben gehad, maar misschien zal hun leiderschap de details ervan lezen, stoppen met postureren en doen wat het beste is om te proberen het leven van de Palestijnen te verbeteren“, zei hij.

Kushner zei dat over het plan kon worden onderhandeld, maar hij gaf niet aan hoeveel Israël en de VS bereid zijn toe te geven. “De voorwaarden zijn geen definitieve voorwaarden. Dit is een openingsaanbod en als de Palestijnen komen – en ze willen enkele aanpassingen, ze willen de grens verleggen, ze willen een van de zinnen veranderen, ze willen over iets anders onderhandelen – er zal flexibiliteit zijn,” zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelJARED VS CNN: Kushner Says Palestinians Have Blown Every Opportunity So Far [WATCH THE INTERVIEW]” van 29 januari 2020 op de site van The Yeshiva World

♦ naar een artikel van Stuart Winer “Kushner slams Palestinian leadership, urges giving up ‘fairy tales’ for peace” van 29 januari 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.