Klacht tegen antisemitische cartoon ‘Palestijnse Holocaust’ in Portugees weekblad

Btsalmo, een mensenrechtenorganisatie gevestigd in Israël, heeft de redacteur van het Portugese weekblad Sábado aangeschreven en eist het ontslag van cartoonist Vasco Gargalo voor zijn cartoon van een ‘Palestijnse’ Holocaust.

De cartoon toont de Israëlische premier Benjamin Netanyahu die een doodskist met PA-vlag in een oven duwt met de beruchte slogan van de poorten van Auschwitz, Arbeit Macht Frei (‘werk zal je bevrijden’).

Vasco Gargalo is een Portugese cartoonist die geboren werd in 1977 in Vila Franca de Xira, in Portugal. Hij werkt als freelance pers cartoonist en illustrator en zijn werk is gepubliceerd in verschillende nationale en internationale media, en in kranten en tijdschriften zoals ‘Sábado Magazine’; ‘Krant I’; ‘Daily News’ (Portugese pers); ‘Courrier International’; ‘Groene Amsterdammer Magazine’; Spotsatire Magazine  enz.

De brief aan de uitvoerend redacteur van Sabado werd onder andere gekopieerd naar de Portugese premier, de ambassadeur van Portugal in Israël, de premier van Israël en de Israëlische ambassadeur in Portugal.

Btsalmo CEO Shai Glick, merkt in de brief op dat de cartoon in aanmerking komt als zowel ontkenning van de Holocaust als minimalisatie volgens de officiële definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA).


Bronnen:

♦ naar een artikel van Varda Epstein “Btsalmo Demands Firing of Sabado Cartoonist After Antisemitic Cartoon” van 30 januari 2020 op de site van Judean Rose

♦ naar een artikel van EoZ “Shai Glick and Btsalmo: Unmasking the Disguise and Fighting for the Real Human Rights (Judean Rose) (Update)” van 29 januari 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Klacht tegen antisemitische cartoon ‘Palestijnse Holocaust’ in Portugees weekblad

  1. De man is vast bevriend met de pedagoog uit Torhout. Ook zo een supertalent voor wie de énige manier om naam & faam te verkrijgen
    is om dit soort bagger te produceren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.