Hamas vuurt opnieuw 3 raketten en reeks brandballonnen af naar Israël; IDF slaat terug

Plaatje hierboven: Terwijl andere volkeren standbeelden en monumenten oprichten voor hun leiders, kunstenaars en opmerkelijke personen, werd in Gaza Stad op 10 maart 2014 een monument opgericht in de vorm van een Qassamraket type M-75, om op ‘gepaste wijze’ de Palestijnse cultuur van geweld en terreur jegens de Joden te gedenken [beeldbron: AFP/Mahmud Hams]

IDF-vliegtuigen en straaljagers vielen donderdagavond een breed scala aan Hamas-terroristische doelen in de zuidelijke Gazastrook aan, zei de IDF-woordvoerder als vergelding voor het afschieten van 3 raketten en een aantal brandballonnen vanuit Gaza naar willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël.

Volgens de verklaring was de aanval gericht op een ondergrondse wapenproductiesite. De aangevallen doelen schaden het vermogen van de Hamas-terroristische organisatie om zichzelf te versterken. De luchtaanval was als vergelding voor de raketten, explosieve ballonnen en scherpschutters die de hele dag vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd.

De IDF beschouwt zeer ernstige aanvallen van welke aard dan ook op Israëlisch grondgebied en zal elke actie blijven ondernemen tegen pogingen om haar burgers schade toe te brengen. De Hamas-terreurorganisatie is verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt en zal de gevolgen dragen voor haar acties tegen Israëlische burgers,” voegde de IDF toe.

Gaza-terroristen vuurden donderdagavond drie raketten op Zuid-Israël. Rode kleur sirenes werden net na 23:25 uur gehoord. In Sderot, Sapir College, Gevim, Ibim en Nir Am in de regionale raad van Shaar Hanegev. De IDF bevestigde dat drie lanceringen werden geïdentificeerd en dat het Iron Dome Aerial Defence System er twee in de lucht onderschepte.

Een drie weken oude peuter raakte matig gewond nadat ze uit de handen van haar moeder was gevallen in een trappenhuis in een privéhuis in Sderot terwijl ze naar een beschermde ruimte rende. De baby en haar moeder die lichtgewond raakten, werden behandeld door paramedici van Magen David Adom en United Hatzalah en geëvacueerd naar het Soroka-ziekenhuis in Be’er Sheva.

Eerder op donderdag troffen Israëlische tanks en gevechtsvliegtuigen een aantal Hamas-posities in de zuidelijke Gazastrook als vergelding voor de lancering van brandbommen vanuit Gaza. De geslagen doelen waren Hamas-bewakingsposities die door de terroristische groepering in de zuidelijke Gazastrook werden gebruikt om de Israëlische activiteit te volgen.

Woensdagavond vielen IDF-vliegtuigen en jachtvliegtuigen verschillende doelen aan van de terroristische Hamas-organisatie in de zuidelijke Gazastrook, waaronder een wapenproductielocatie en een ondergrondse infrastructuur. Op woensdagavond werd een raket vanuit Gaza op de envelop van Gaza afgevuurd. Er werden geen verwondingen of schade gemeld. De IDF bevestigde dat één lancering werd geïdentificeerd vanuit de Gazastrook richting Israël.

‘Arbeidsongeval’
In Gaza kwam op donderdag een terrorist van Hamas om het leven toen een tunnel in elkaar stortte die hij mee hielp uitgraven. De 21-jarige Al-Qassamy, nom de guerre van Ibrahim Khalil Ibrahim Al-Shuntaf, was een lid van de Al Qassam Brigades (Hamas) en geraakte niet tijdig uit de tunnel toen die instortte. De tunnelrat werd gisteren onder grote belangstelling begraven in de wijk van Sjeik Radwan in Gaza City.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IAF attacks Hamas targets in southern Gaza” en een artikelBaby moderately injured on the way to a shelter” van 31 januari 2020 en een artikelIDF hits Hamas positions in Gaza after balloon bombs land in Israel” van 30 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb terror targets in Gaza for second time today in response to Hamas attacks” van 31 januari 2020 en een artikelGaza: Muslim terrorist squished to death in terror tunnel collapse” van 30 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.