Iran’s Khamenei: ‘Het SATANISCHE vredesplan van Trump zal nooit gerealiseerd worden’

Plaatje hierboven: PA-TV op 10 oktober 2011. Een Palestijnse antisemitische cartoon toont Israël, de VS en Groot-Brittannië als Satan met de gezichten erin verwerkt van Tony Blair, George Bush en Ehud Olmert en een Hitlersnorretje in de vorm van een Davidster. Arabische tekst: ‘Satanische Gaza Massacre’ [beeldbron: PA-TV/PMW]

De Opperste Geestelijke Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, verklaarde op woensdag 29 januari ’20 het Amerikaanse plan als zijnde ‘satanisch’ voor het oplossen van het Israëlisch-Palestijnse conflict en voorspelde dat moslimlanden ongetwijfeld zullen verhinderen dat het voorstel in praktijk wordt gebracht.

De Hand van Satan
De Amerikaanse president Donald Trump onthulde dinsdag zijn langverwachte vredesplan in het Witte Huis. “Tot ontsteltenis van Amerikaanse politici zal het satanische, slechte Amerikaanse beleid ten aanzien van Palestina – de zogenaamde Deal Of The Century – nooit vruchten afwerpen, bij de gratie van God,” schreef Khamenei op zijn officiële Twitter-account.

Over het ver-Joodsen van al-Quds en zeggen dat het in handen van de Joden zou moeten zijn, vertellen ze dwaze en onverstandige praat,” zei hij, gebruik makend van de Arabische naam voor Jeruzalem. “De kwestie Palestina zal nooit worden vergeten“, ging Khameini verder. “De Palestijnse natie en alle moslimlanden zullen zich absoluut tegen hen verzetten en niet toestaan ​​dat de zogenaamde Deal Of The Century wordt gerealiseerd.

Na het overlijden van de ‘Vader van de Islamitische Revolutie’ Ayatollah Ruhollah Khomeini in 1989 werd hij opgevolgd door Ayatollah Ali Khamenei die tot op vandaag de lakens uitdeelt in Iran.

Het plan geeft Israël veel van wat het in tientallen jaren van internationale diplomatie heeft gezocht, namelijk controle over Jeruzalem als zijn ‘onverdeelde’ hoofdstad, in plaats van een stad om te delen met de Palestijnen. Het plan laat Israël ook nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever annexeren.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwierp ook het Trump-voorstel en zei: “Het plan om Jeruzalem aan Israël te geven is absoluut onaanvaardbaar.

Qatar, de bondgenoot van de Amerikaanse Golfstaat, zei echter dat het verheugd was over de inspanningen van de VS om ‘langdurige vrede’ te bewerkstelligen, terwijl het waarschuwde dat het onrealiseerbaar was zonder concessies aan de Palestijnen.

De Palestijnen verwierpen boos het hele plan. “Deze samenzweringsovereenkomst zal niet slagen. Onze mensen zullen het in de vuilnisbak van de geschiedenis gooien,” zei de Palestijnse president Mahmoud Abbas dinsdag.

Als onderdeel van het plan zou de toekomstige Palestijnse staat gebaseerd zijn op een reeks strikte voorwaarden – waaronder de eis dat de toekomstige staat ‘gedemilitariseerd’ wordt. Het plan laat Israël ook de nederzettingen van de Westelijke Jordaanoever annexeren en zou ook een einde maken aan de hoop op een zogenaamde ‘Recht op terugkeer’.

Palestijnen die vluchtten of gedwongen werden uitgezet toen de Joodse staat in 1948 werd opgericht, en hun miljoenen nakomelingen, zouden niet langer kunnen terugkeren naar ‘Palestina’. Premier Benjamin Netanyahu, die naast Trump in het Witte Huis stond toen de Amerikaanse leider het plan presenteerde, verklaarde onmiddellijk zijn steun voor het plan.

Plaatje hierboven: Ottawa, Canada, 20 april 2011. Antisemitische cartoons werden meegedragen op een manifestatie gericht tegen het Protocol van Ottawa met Amerikaanse en Israëlische SATANS en Zionistische VARKENS erop afgebeeld. De globalisering van het antisemitisme is een feit: Antisemitisme verspreid zich vanuit de Arabische landen naar het Westen. Alle Joden die worden geïdentificeerd met de staat Israël zijn doelwitten. Israël staat in het middelpunt van beschuldigingen door humanitaire organisaties van de Verenigde Naties en journalisten. [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikelIran’s Khamenei vows ‘satanic’ US peace plan will not be realized” van 29 januari 2020 op de site van The Times of Israël

Een gedachte over “Iran’s Khamenei: ‘Het SATANISCHE vredesplan van Trump zal nooit gerealiseerd worden’

  1. Dit fraais zou zomaar uit de artistieke pen van onze vriend Luc Descheermaeker, de pedagoog uit Torhout en trotse winnaar van de Holocaust cartoon wedstrijd kunnen zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.