Raketten en brandballonnen vanuit Gaza afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Twee raketten werden afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Code Rode raket alarm sirenes klonken in Kissufim. Volgens eerste rapporten explodeerde een raket in een open gebied in de buurt van Kissufim.

IDF-troepen doorzoeken het gebied om te bepalen of een tweede raket op Israëlisch grondgebied is ontploft. “Na rapporten over sirenes die enkele minuten geleden klonken, werd één projectiel vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied afgevuurd“, zei de woordvoerder van de IDF.

Even later bestookten Israëlische straaljagers Hamas-terreurdoelen in het zuiden van Gaza.  Naar verluidt richtte de IDF zich op drie Hamas-terreurposten ten noorden en ten zuiden van Khan Younis. De IDF bevestigde de beschieting van een ondergrondse infrastructuur en wapenfabriek.

Terroristen beschoten een IDF-jet met machinegeweervuur. De eerste rapporten spraken van een explosie in de buurt van Khan Younis. Een terrorist zou gewond zijn geraakt na een aanval in Dir al-Balah. Tegelijk waren er rellen in de Arabische buurten van Jeruzalem, Judea-Samaria en langs de grens met Gaza.

Ondanks de recente toename van aanvallen met explosieven en brandballonnen op Zuid-Israël, heeft Israël echter besloten tot een reeks gebaren voor Gaza, waaronder het voor het eerst sinds jaren toelaten van cement in de Strook zonder toezicht van de Verenigde Naties.

Na een situatieanalyse zal de IDF troepen van de elite Maglan en Egoz commando-eenheden inzetten om de aanwezigheid van troepen in de divisie Judea-Samaria en Gaza te stimuleren. Golani-troepen waren gisteren al ingezet en de Jordaanvallei werd twee dagen geleden versterkt, vooruitlopend op de verwachte rellen tegen het vredesplan van president Trump.

Hamas-terreurgroepleider Ismail Haniyeh sprak vandaag met de Iraanse parlementsvoorzitter Ali Larijani om de terreuraanslagen tegen Israël te coördineren met Iran in reactie op het vredesplan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas targets in southern Gaza” van 30 januari 2020 en een artikelRocket fired from Gaza” en een artikelIDF hits Hamas terror targets in Gaza” van 26 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF reinforces troops in Judea-Samaria and Gaza division after situational assessment” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to a rocket attack from Gaza” van 29 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.