Fatah bedreigt iedereen die de ‘deal van de eeuw’ steunt in liedjes op Fatah Facebook

Gisteren, toen de Amerikaanse president Trump zijn vredesplan voor het Midden-Oosten onthulde – de deal van de eeuw – plaatste Abbas ’Fatah een liedje online dat iedereen bedreigt die het plan steunt en volgt.

Zangers gekleed in militaire uniformen en met pistolen en aanvalsgeweren zingen dat ze ‘ervaren mannen hebben die naast de dood trainen’, met ‘wapens in hun handen’, en beloven dat ‘als praten niet helpt, we het met kanonnen zullen wissen’ – allemaal terwijl je op bindmiddelen stapt met het label ‘de deal van de eeuw’.

Het liedje gaat ongeveer als volgt:

We vertrappen de deal van de eeuw … [en] iedereen die het heeft ondertekend en iedereen die zich eraan houdt … We hebben ervaren mannen die naast de dood training volgen … Hun wapens zijn in hun handen, pas op dat je niet in de buurt komt … Je lijkt hun acties en zelfs hun angstaanjagende daden te zijn vergeten … Als praten niet helpt, zullen we het met kanonnen uitwissen…

De PA heeft herhaaldelijk de erkenning van de VS door Jeruzalem als de hoofdstad van Israël (december 2017) afgewezen en benadrukt voortdurend dat het elke deal zal afwijzen die suggereert om enig deel van Jeruzalem onder Israëlische soevereiniteit te laten. De PA en haar leiders beweren dat de hele Tempelberg een integraal onderdeel is van de Al-Aqsa-moskee en een islamitische waqf – een onvervreemdbare religieuze schenking in de islamitische wet.

Daarom beschouwen zij elke aanwezigheid van Joden op de berg als een ‘invasie’ en ‘verontreiniging’. Opgemerkt moet worden dat Joden die de Tempelberg bezoeken slechts enkele delen van de open gebieden betreden en niet de Al-Aqsa-moskee zelves betreden noch de Rotskoepel.

Fatah gebruikte ook Facebook om Palestijnen aan te moedigen deel te nemen aan ‘massale bijeenkomsten van woede’ tegen ‘de deal van de schaamte’ – bijeenkomsten die PMW heeft gedocumenteerd worden door PA en Fatah-leiders gezien als aanloop naar campagnes van geweld en terreur – ‘intifadas.

Fatah publiceerde foto’s van Palestijnen die foto’s van Trump verbrandden tijdens zo’n bijeenkomst in Ramallah, en noemde Trump’ de leider van de kolonialistische bende ‘in een van de uitnodigingen voor een bijeenkomst.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Fatah threatens anyone supporting the deal of the century – in song on Fatah Facebook” van 29 januari 2020 en een artikelFatah threatens anyone supporting the deal of the century” van 28 januari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.