Trump’s ‘Deal of the Century’ is een slecht akkoord voor Israël

We hebben nu de belangrijkste officiële details van de Deal of the Century gezien en gehoord, aka het ‘Peace to Prosperity’ -plan van Trump (PDF-file), en het is inderdaad een slechte deal voor Israël. Vermoedelijk waren de bedoelingen die hebben geleid tot de formulering van het programma goede bedoelingen; ze missen echter het basisbegrip van de essentie van het Land Israël.

Het land Israël is het enige thuisland van het Joodse volk. Het land Israël is van ons, van de generaties die ons zijn voorgegaan en de generaties die nog moeten komen. Men doet geen zaken of doet geen deals op een thuisland. Elk compromis met betrekking tot dit absolute, historische principe, elke overeenkomst om delen van ons land op te geven, zal door de geschiedenis worden geïnterpreteerd als een erkenning dat de leugen van de bezetting waar is.

Een volk kan geen bezetter van zijn eigen land zijn. Een volk geeft niet vrijwillig afstand van zijn hart. Naast zijn historische betekenis, heeft deze concessie zeer ernstige gevolgen voor de veiligheid, als concessie, vooral in het Midden-Oosten, geïnterpreteerd als zwakte, en als zodanig stimuleert meer en meer terrorisme.

We kunnen ons in een situatie bevinden die vele malen ernstiger is dan de situatie in Gaza, omdat de raketten veel geavanceerder, veel dodelijker zijn en vooral deze raketten veel dichter bij het dichtbevolkte centrum van het land zullen zijn. Het doel van soevereiniteit en de van de Soevereiniteitsbeweging als dusdanig, is de realisatie van het recht van het Joodse volk over het hele land Israël.

Dit komt door een morele verplichting op basis van geschiedenis, joods recht en internationaal recht. Dit alles om de onafhankelijkheid en veiligheid van het Land Israël en het Joodse volk dat er woont te waarborgen.

Een noodzakelijk gevolg van deze doelstellingen is het waanidee en het gevaarlijke idee van de oprichting van een Palestijnse staat te voorkomen, de afschaffing van de akkoorden van Oslo, het stoppen van de Arabische landroof en de genereuze planning van het nationale overzichtsplan voor de 100ste verjaardag van de oprichting van de staat van Israël, een plan gebaseerd op Israëlische soevereiniteit en een solide Joodse meerderheid tussen de Middellandse Zee en de Jordaan.

De deal die vandaag door de Amerikaanse president Donald Trump wordt gepresenteerd, voldoet niet aan de essentiële verwachtingen voor de toekomst van het Joodse volk. Het druist in tegen de hier genoemde doelstellingen en daarom moeten we het met kracht afwijzen. Israël mag niet in een principeakkoord tot dit voorstel worden getrokken op basis van de langdurige bekendheid met het Arabische rejectionisme.

Het moet niet meer zeggen dat de Arabieren nooit een kans hebben gemist om een ​​kans te missen. Israël kan zijn zionistische visie en zijn toekomst niet baseren op het incidentele rejectionisme van een willekeurige Arabische leider of de instemming van een andere Arabische leider. De zionistische visie en de joodse connectie met het land Israël zijn wezenlijke principekwesties die in geen enkele overeenkomst kunnen worden gebruikt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yehudit Katsover en Nadia Matar “One does not make deals about one’s homeland; the Deal of the Century, and it is, indeed, a bad deal for Israel” van 29 januari 2020

♦ naar een artikel Yehudit Katsover en Nadia Matar “The Sovereignty Movement Responds to the ‘Deal of the Century’” van 28 januari 2020 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.