Israël beslist aanstaande zondag over annexatie van ‘nederzettingen’ en Jordaanvallei

Het kabinet van Israël zal zondag stemmen over de uitbreiding van de Israëlische wet over de Jordaanvallei en alle ‘nederzettingen’ op de Westelijke Jordaanoever, kortom: annexatie van Judea & Samaria.

De stemming zal plaatsvinden tijdens de reguliere vergadering van het kabinet, vertelde premier Benjamin Netanyahu aan verslaggevers in Washington D.C. na de aankondiging van president Donald Trump van enkele details van het langverwachte vredesplan in het Witte Huis op dinsdag.

Het plan zou de Jordaanvallei en delen van de Westelijke Jordaanoever afstaan ​​en uiteindelijk de Palestijnen een staat in de Gazastrook en delen van de Westelijke Jordaanoever geven, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Netanyahu zei dat het belangrijk was om te weten dat ‘de Verenigde Staten een bescherming zullen bieden tegen sancties door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties’.

David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur in Israël, vertelde verslaggevers in het Witte Huis na de aankondiging van Trump dat Israël “de nederzettingen kan annexeren om het even op welk moment“. Friedman zei ook dat “Israël helemaal niet hoeft te wachten om nu de annexatie van de nederzettingen uit te voeren.

Tja, waarop wacht Israël om te annexeren wat al duizenden jaar hun land is? Waar het hart van de Joodse staat ligt sinds de tijd van de koningen Salomon en David? Of misschien tot de ‘Palestijnen’ en hun linkse vrienden van de EU er ook mee instemmen?

Netanyahu over de annexatie van de Jordaanvallei
op 10 september 2019


Bronnen:

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “Cheering Trump plan, Netanyahu says he will start annexation process Sunday” van 28 januari 2020 en een artikel van Judah Ari Gross “Nearly half of Jewish Israelis oppose unilateral West Bank annexation – poll” van 29 januari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israeli Cabinet to vote Sunday on extending nation’s laws over West Bank settlements” van 28 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

3 gedachtes over “Israël beslist aanstaande zondag over annexatie van ‘nederzettingen’ en Jordaanvallei

  1. In antwoord op de rechterzijde die claimt dat een volk natuurlijk geen bezetter kan zijn van zijn eigen land.

    De “palestijnen” gaan het plan sowieso afwijzen en Israel gaat via het plan een stuk van haar oude grondgebied annexeren…..als eerste stap.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.