VS geeft kaart vrij met nieuwe grenzen van Israël onder Trump’s ‘Deal of the Century’

De Amerikaanse regering van Donald Trump heeft op dinsdag 28 januari 2020 een kaart uitgegeven die laat zien hoe de grenzen van Israël eruit zouden zien onder de ‘Deal of the Century’.

De 15 Israëlische dorpen en steden in Judea & Samaria die volgens het Trump-plan als enclaves zullen blijven bestaan, zijn: Hermesh, Mevo Dotan, Elon Moreh, Itamar, Bracha, Yitzhar, Ateret, Ma’ale Amos, Miz, Carmi Tzur, Telem, Adora, Negohot, Beit Hagai en Otniel.

Volgens de kaart zullen de hele Jordaanvallei en de noordelijke Dode Zee onder Israëlische controle blijven bestaan, kleine gebieden in de Negev aan de grens met Egypte worden uitgewisseld ten gunste van de Gazastrook.

Een lange tunnel met een hogesnelheidstrein zal de Gazastrook verbinden met de Arabische gebieden in Judea en Samaria. Dat is overigens niks nieuws. Die verbinding werd ook voorgesteld in het vredesplan van Ehud Olmert van 2008 en werd eveneens verworpen door het Palestijnse leiderschap onder Mahmoud Abbas.

Op de kaart staat ook dat “Jeruzalem onverdeeld blijft ten westen van de veiligheidsbarrière”. Na de onthulling van het plan tweette Trump in het Hebreeuws: “Ik zal altijd naast de staat Israël en het Joodse volk staan.”

Die “altijd” moet politiek wel gerelativeerd worden want op 3 november aanstaande zijn het presidentsverkiezingen en als die worden gewonnen door de linkse Democraten zijn Trump en de rechtse Republikeinen eraan voor de moeite.

Trump’s kaart van Israël


Bronnen:

♦ naar een artikelUS releases map of Israel/Palestine under peace deal” van 28 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.