Palestijnen in de Gazastrook en in Judea & Samaria verwerpen Trump’s vredesplan

Plaatje hierboven: Het Vredesplan van Abbas en Hamas: Israël vervangen door ‘Palestina’ en de Joden in de Zee. Kortom: “Eerst Israël vernietigen en pas daarna  – en geen seconde eerder! – praten over vrede met… Allah en zijn Profeet Mohammed! Allahu Akhbar!

Na afloop met Netanyahu in het Oval Office te hebben gezeten, voorspelde Trump dat de Palestijnen ‘uiteindelijk’ hun steun zullen verlenen aan zijn vredesplan, maar als dat niet zoi is, is het ook oké voor Trump. “We zullen zien wat er gebeurt. Nu, zonder hen, doen we de deal niet. En dat is oké. Als er geen vredesakkoord kan worden bereikt. Geen erg, het leven gaat gewoon door,zei Trump.

Intussen heeft Trump al zijn antwoord van de Palestijnen gekregen: NJET! De Palestijnen in de Gazastrook (Hamas) en die in Judea & Samaria (Al Fatah) hebben het akkoord verworpen. Abbas had het al drie jaar geleden verworpen en is dat drie jaren blijven herhalen en herhalen dat hij niks accepteert van Trump. In feite is het hele vredesproces al weer Over & Out. Maar misschien kan Israël er nog wat mee doen…

Judea & Samaria (Oost-Palestina)
Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, leider va de PLO en van Al Fatah, heeft dinsdag het voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump voor vrede met Israël verworpen en verklaard dat het plan in de ‘vuilnisbak van de geschiedenis’ zal verdwijnen.

Abbas legde de verklaring af in Ramallah na een bijeenkomst van verschillende facties, waar ook de terreurgroep Hamas was vertegenwoordigd, en hij beloofde dat hij ‘zich zal verzetten tegen de deal in al zijn vormen’. “Ik zeg tegen Trump en Netanyahu: Jeruzalem is niet te koop, al onze rechten zijn niet te koop en zijn niet voor een koopje. En jouw deal, die samenzwering, zal niet doorgaan,” zei Abbas.

Het vredesplan dat Abbas verwierp, riep de oprichting op van een Palestijnse Arabische staat met een deel van Oost-Jeruzalem als hoofdstad. De PA zou land ontvangen in het zuiden van Israël als onderdeel van een landruil voor gebieden waar Israël soevereiniteit op zou toepassen in Judea en Samaria.

Gazastrook (West-Palestina)
Khalil al-Hayya, lid van het politieke bureau van Hamas en een van de top-ambtenaren van de terreurgroep in Gaza, riep dinsdag de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas op om een ​​akkoord te bereiken met de organisatie over een uniforme strategie voor de omgang met de Amerikaanse regering ‘Deal of the Century’.

Al-Hayya zei tijdens een betoging in Gaza dat de Deal of the Century niet zal worden uitgevoerd zolang er bloed door de aderen van de Palestijnen stroomt. De Moedjahedien zullen blijven vechten en de opstandelingen zullen ‘Palestina’, Jeruzalem en de vluchtelingen verdedigen. Hij benadrukte dat de Palestijnen verenigd zijn tegen de ‘bezetting’ en optreden als één geweer en één revolutie, en nationale eenheid (tussen de West- en Oost-Palestijnen) zal de eerste nagel zijn in de doodskist van de Deal of the Century.

Hij waarschuwde dat Israël met vuur speelt en dat, hoe dichter het bij Jeruzalem komt, bij het recht op terugkeer en bij het Palestijnse land, hoe dichter het bij zijn einde komt, benadrukkend dat Hamas zal blijven vasthouden aan de strijd tegen de ‘bezetting’. De Hamas-beweging, zei al-Hayya, staat met haar handen, haar geweren en haar mensen in de voorhoede van het Palestijnse volk in de campagne om de Deal of the Century te dwarsbomen.

Conclusie:
Palestijnen willen geen vrede. Zij willen Israël (hebben) en dat bij voorkeur zonder Joden erin.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Chris Katulkamy “Palestinians never miss an opportunity tot miss an opportunity” van 19 mei 2016 op de site van The Friends of Israel Gospel Ministry

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas: Israel is playing with fire – Hamas official issues warning to Israel after US unveils peace plan” van 29 januari 2020 en een artikel van Gary Willig “Abbas: Trump’s ‘conspiracy deal’ will not pass – PA leader rejects outright US peace plan, says ‘Jerusalem is not for sale’” van 28 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelKan vredesplan voor Israël en Palestijnen van VS-president Trump slagen? “Geen enkele Palestijn zal dit accepteren”” van 28 januari 2020 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikelVredesplan Trump zet Gaza in lichterlaaie” en een artikelDuizenden betogers in Gaza-Stad tegen vredesplan van Trump” van 28 januari 2020 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

Een gedachte over “Palestijnen in de Gazastrook en in Judea & Samaria verwerpen Trump’s vredesplan

 1. Palestijnen wijzen het ‘vredesplan af.

  Het is natuurlijk geen vredesplan maar een overeenkomst om orde in een vastgelopen chaos te scheppen.

  Dat de palestijnen het plan afwijzen, daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  Toen zij bij Olmert 98% kregen was de observatie van ‘hoofdonderhandelaar’ Erekat…….”waarom 98% nemen als je 120% kan krijgen”.

  Dit is de mentaliteit.

  Deze mensen willen helemaal geen eigen staat waar ze eigen verantwoordelijkheid moeten dragen van jobs tot mensenrechten.

  Deze mensen willen geen eigen staat waar ‘hun recht op een plaats in het Paradijs (zoals ze het vanaf kleuter geleerd hebben) zal verdwijnen omdat ze geen vijand meer hebben waar ze zichzelf voor moeten opblazen.

  Intussen doet Israel wat ze altijd doet ……..ze gaat verder en bouwt aan haar eigen toekomst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.