ISIS en Mahmoud Abbas’ PA roepen op tot geweld tegen Israël om Trump’s vredesplan te verijdelen

Moslimterrorist Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi, de nieuwe leider van ISIS, riep zijn resterende terroristen op om Israël te veroveren en joden te gaan vermoorden om het ‘vredesplan’ van president Trump te dwarsbomen.

Al-Quraishi zei dat ISIS-terroristen, vooral die in de (Egyptische) Sinaï en Syrië, hun aandacht op Israël moeten richten, het land moeten veroveren en het in velden moeten veranderen voor wapens en terreurexperimenten. Het is de tweede keer dat de terreurgroep een opgenomen bericht heeft gestuurd sinds de uitschakeling van haar leider, Abu Bakr al-Bagdad, in oktober.

In zijn verklaring beval Al-Quraishi dat moslims over de hele wereld het ‘vredesplan’ van de Amerikaanse president Donald Trump moeten trachten te ontsporen. “Vandaag zijn we een nieuwe fase begonnen in onze strijd met u. Onze ogen kijken nu naar Jeruzalem,” zei de terrorist in een opgenomen bericht.

Uren later noemde PA-voorzitter Mahmoud Abbas president Donald Trump “een hond” en “een hoerenzoon” net vóór ‘het akkoord van de eeuw’ dat vandaag in Washington zal worden onthuld.

Abbas, sprak daarover met de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab en vertelde hem dat de PA “klaar was om met Israël te onderhandelen, maar niet onder Amerikaanse bemiddeling vanwege de duidelijke voorkeur van de VS voor Israël.”

Bovendien heeft Abbas zijn veiligheidsmacht opgedragen niet te voorkomen dat relschoppers IDF-troepen in Judea en Samaria aanvallen en riep zijn aanhangers op om Joden aan te vallen als reactie op het vredesplan (dat hij nog niet kent).

Voormalig Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley sprak maandag tijdens het Israel Center on Addictions-evenement in het Tel Aviv Museum of Art. In haar opmerkingen zei Haley over het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump:

Het doel is om ergens te komen waar we de Palestijnen onder betere voorwaarden kunnen helpen – zonder Israël te schaden. De Palestijnen hebben gezegd dat ze niet aan tafel komen, maar de sleutel is hoe Arabische staten op het plan zullen reageren. De VS zullen niet proberen beide betrokken partijen te forceren. Uiteindelijk zou het een beslissing moeten zijn tussen Israël en de Palestijnen.

Na afloop met Netanyahu in het Oval Office te hebben gezeten, voorspelde Trump dat de Palestijnen ‘uiteindelijk’ hun steun zullen verlenen:

Ze zullen het in eerste instantie waarschijnlijk niet willen. Ik denk dat ze dat uiteindelijk wel zullen doen. Ik denk dat ze het uiteindelijk willen. Het is heel goed voor hen. Het is zelfs buitengewoon goed voor hen. Dus we zullen zien wat er gebeurt. Nu zonder hen, doen we de deal niet. En dat is oké. Als er geen vredesakkoord kan worden bereikt. Geen erg, het leven gaat gewoon door.


Bronnen:

♦ naar een artikelISIS calls on its Muslim terrorists for mass murder Jews to foil Trump’s peace plan” van 27 januari 2020 op de site van Behind the News (BTN)

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Nikki Haley: This is the Palestinians’ last chance” van 28 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “With PM at his side, Trump says without Palestinians ‘we don’t do the deal’” van 27 januari 2020

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.