Buitenlandse leiders gedenken in Jeruzalem de dode Joden terwijl zij de levenden negeren

Het is weer die tijd van het jaar. Een tijd waarin wereldleiders samenkomen, hun hoofd buigen en alle dode Joden gedenken – terwijl ze de levenden negeren.

Een tijd waarin wereldleiders plechtige woorden uitspreken over vechten tegen intolerantie in de wereld – terwijl hun eigen landen erin verzinken. Een tijd waarin wereldleiders zichzelf op de rug kloppen en laten zien hoe geweldig ze zijn in het vechten tegen jodenhaat – terwijl ze dit blijven promoten in internationale fora.

En zelfs als ze zich verzamelen in Jeruzalem – de hoofdstad van het Joodse volk voor 3000 jaar – zien velen dat nog steeds niet in! Het is moeilijk om niet naar de Internationale Holocaustherdenkingsdag te kijken zonder een zekere mate van cynisme en scepsis. Niet omdat het niet waardig is, maar omdat het minder gaat over het herinneren van Joden en meer over internationale leiders die zichzelf promoten.

Deze leiders die samenkomen en schouder aan schouder staan, in plechtige stemmen met gebogen hoofden en stijve vastberadenheid spreken, zullen altijd iets te zeggen hebben over de Joden die zijn verdwenen, maar als het gaat om de dreiging tegen de Joden van vandaag, worden hun stemmen vreemd genoeg vermist.

De Franse president Macron zal de Holocaust in Jeruzalem herdenken en belooft nooit te vergeten, maar hij zal op slechts een paar kilometer afstand, een ontmoeting hebben met de terroristische leider Mahmoud Abbas die een krant schreef die grotendeels ontkende dat wat Macron zich herinnert ooit is gebeurd.

En erger nog, Abbas zal zeggen dat de Holocaust niet het gevolg was van jodenhaat, maar eerder vanwege de manier waarop Joden zich gedroegen. Met andere woorden, Joden waren verantwoordelijk voor de genocide die op hen werd losgelaten. 3-jarige kinderen en kleine baby’s die niet konden praten, verdienden het om te sterven. Dit is de man die de Franse president hartelijk ontmoet en warm de handen schudt.

Duitse leiders zullen zich ook herinneren – gezworen dat zij een speciale verantwoordelijkheid hebben tegenover het Joodse volk en tegenover Israël – maar deze verantwoordelijkheid lijkt te ontbreken bij elke VN-stemming wanneer zij consequent stemmen voor resoluties die de Joodse staat veroordelen.

En de Polen zullen doorgaan met hun revisionistische beleid ten aanzien van de Holocaust en de realiteit negeren dat zelfs voordat de nazi’s arriveerden, hun land overspoeld was met jodenhaat, en zelfs toen de nazi’s weg waren, was die haat nooit bij hen weggegaan. Het is dan ook geen verrassing dat de jodenhaat niet afneemt, maar met alarmerende snelheden toeneemt.

En hoewel er geen enkele reden is, komt een groot deel van de leiders van landen die doorgaan met hun campagne om de Joodse staat te demoniseren en hun best doen om hen te schilderen als degenen die op de een of andere manier moeten geven aan appeasement en aan de barbaren rondom hen om op de een of andere manier vrede te verzekeren.

Dit is precies wat ze met Hitler deden en precies waarom de Tweede Wereldoorlog in de eerste plaats begon. Deze leiders die denken dat ze vechten voor de zaak van gerechtigheid en moraliteit door meedogenloos Israël aan te vallen en haar vijanden te steunen, staan ​​aan de verkeerde kant van de geschiedenis – net als voorheen.

Dit is de reden waarom er bij de herinnering aan de Holocaust niet op wereldleiders kan worden vertrouwd om zijn herinnering te bewaren – alleen Joden die precies begrijpen wat toegeven aan terreur betekent. Omdat we het ons herinneren. We herinneren het ons allemaal.

We herinneren ons hoe de Franse autoriteiten de Joden enthousiast verzamelden in het Vélodrome d’Hiver in Parijs, zelfs de nazi-verwachtingen overtroffen – een actie die leidde tot hun moord. We herinneren ons hoe de wereld onze wanhopige kreten negeerde en weigerde hen een veilige schuilplaats te geven wanneer ze precies wisten waar die weigering toe zou leiden.

We herinneren ons hoeveel van ons niet zijn vermoord door de nazi’s, maar door hun buren die de gelegenheid zagen om aan te vallen wat eens hun vrienden en buren waren. Dus we hebben geleerd van ons verleden en de onverschilligheid van de wereld dat uiteindelijk de enige veilige plek die we kunnen zijn, is in onze Joodse staat Israël – een staat die zal garanderen dat er nooit meer een wanhopige roep van ons volk zal zijn.

En we koesteren het en we staan ​​erbij, door al zijn fouten en al zijn successen, door al zijn mislukkingen en al zijn prestaties. En we verdedigen het – op welke manier dan ook, door woorden of door daden of door acties. Omdat uiteindelijk ‘Nooit meer’ niet alleen gaat over het eren van het verleden, maar over het veiligstellen van de toekomst


Bronnen:

♦ naar een artikel van Justin Amler “Never Again–Future Tense” van 26 augustus 2020 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Buitenlandse leiders gedenken in Jeruzalem de dode Joden terwijl zij de levenden negeren

Reacties zijn gesloten.