Uitbuiting van een tragedie: 8-jarig jongetje dood teruggevonden in een regenton in Jeruzalem

Op vrijdagnamiddag werd de acht-jarige Qais Abu Ramila, uit de wijk Beit Hanina in oostelijk Jeruzalem, als vermist opgegeven. Zijn familie vreesde het ergste en zei dat ze bang waren dat het jongetje was ontvoerd.

De Israëlische politie begon een zoektocht waaraan honderden inwoners van Beit Hanina aan deelnamen en waarbij het geregeld tot rellen kwam tussen politie en de bewoners. Uiteindelijk werd het jongetje op zaterdagochtend teruggevonden in een reservoir met regenwater.

Hij werd nog overgebracht naar een ziekenhuis nadat bewoners hem probeerden te reanimeren. Aanvankelijk werd gezegd dat hij in ernstige toestand verkeerde, maar artsen verklaarden hem uiteindelijk dood.

De politie gelooft dat de jongen uitgleed en in het reservoir viel en gewond raakte, waardoor hij de hele nacht daar bleef zonder eruit te kunnen komen. Duizenden mensen woonden zijn begrafenis bij, die zaterdagmiddag vertrok uit de Al-Aqsa-moskee.

Politieke uitbuiting
Het duurde echter niet lang vooraleer Palestijnen en hun pro-Palestijnse aanhang het accident politiek begonnen te manipuleren: “Joodse kolonisten hebben het jongetje vermoord!” Zoals gebruikelijk proberen anti-Israëlische propagandisten en Israel-haters deze Jihad-geïnduceerde tragedie te gebruiken om Israël te besmeuren.

Want: “Tegen dat de waarheid haar broek heeft aangetrokken is de leugen al vier keer tegen lichtsnelheid rond de wereld gereisd.

Het begon reeds op vrijdagmiddag met Hanan Ashrawi, een boegbeeld van de PLO en voormalig toponderhandelaarster met Israël. Zij nam het gerucht over van mogelijke kidnapping:

Hanan Ashrawi, citeerde over een account waarin “‘Israëlische kolonisten’ werden beschuldigd van het ontvoeren, aanvallen en het gooien van de achtjarige Qais Abu Ramila uit de buurt van Beit Hanina in een put.

De Palestijnse politicus re-twitterde en voegde eraan toe: “Het hart breekt gewoon, de pijn is ondraaglijk, geen woorden.” Even later had ze door dat om een nepbericht ging en verontschuldigde zich met het excuus dat ze “een bericht had doorgestuurd dat ze niet gecontroleerd”:

Ook de volksvertegenwoordiger voor de Democraten, Rashida Tlaib, trapte aanvankelijk in de leugen en had het nepbericht van Hanan Ashrawi geretweet die de aantijgingen omvatte die Israëliërs ten onrechte de schuld gaf van de dood van een Arabisch kind in Oost-Jeruzalem, meldde aldus JTA. Tlaib is een dochter van Palestijnse immigranten die in de jaren zeventig naar Detroit trokken.

Nadat Tlaib de tweet PLO-functionaris Hanan Ashrawi, re-twitterde waarin Israëliërs werden beschuldigd van ontvoering en moord en die feitelijk laat zien dat het lichaam van de jongen door medisch personeel uit de stortbak wordt gehaald, is nu 125.000 keer bekeken. Het heeft geleid tot een uitbarsting van haat en opruiing tegen Israël.

Echter, het voormalig Britse parlementslid George Galloway lust er nog altijd pap van. Galloway die bekend staat om eerdere antisemitische en anti-Israëlische verklaringen, beschuldigde zaterdag ‘kolonisten’ van de dood van een acht jaar oude Arabische jongen uit Oost-Jeruzalem.

Galloway beweerde echter snel dat Abu Ramila was vermoord. Hij twitterde twee foto’s van de jongen, één toont hem studeren op school en de tweede toont de locatie van zijn lichaam. “Dit kind, 7 jaar oud, is net dood uit een put gevist in Jeruzalem. Vermoord door illegale Israëlische kolonisten. Zal iemand aan de macht vandaag met zijn moeder en vader huilen? Zal iemand deze kwade uitbarsting tegen het volk van Palestina controleren? Iemand?” schreef hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelSearch underway for missing 7-year-old in eastern Jerusalem” van 24 januari 2020 en een artikelMissing 8-year-old boy found dead in eastern Jerusalem” en een artikelFormer British MP blames ‘settlers’ for death of Arab boy” en een artikelTlaib falsely retweets post accusing Israelis of murdering Arab child” van 26 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Seth J. Frantzman “Rashida Tlaib retweets unverified claim Israelis killed Palestinian boy” en een artikelThe exploitation of a tragedy: 8-year-old found dead in Jerusalem” van 25 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Uitbuiting van een tragedie: 8-jarig jongetje dood teruggevonden in een regenton in Jeruzalem

  1. De “Christelijke” Hanan Ashrawi die drama & leugens tot haar beroep heeft gemaakt, nadat zij als “onderhandelaar” volledig de mist in ging heeft het wéér gepresteerd.

    De waarheid die keihard in haar gezicht terugketst en waarvoor zij zich dan officieel moet verontschuldigen.

    Dit is het succesverhaal van Hanan Ashrawi gedurende haar hele politieke loopbaan.

    Van Rashida Tlaib, de palestijnse afgevaardigde in het Congres die vreemd genoeg nooit beschuldigd word van ‘dubbele loyaliteit, is niets anders te verwachten, netzomin als van George Galloway die zijn hele politieke carriere aan de Joden te danken heeft.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.