IDF-jets treffen Gaza-doelen in reactie op lancering van brandbommen

Een IDF-woordvoerder bevestigde zaterdagavond dat verschillende IAF-gevechtsvliegtuigen een aantal terreurdoelen van de terreurorganisatie Hamas hebben aangevallen.

De afgelopen dagen hebben verschillende gevallen van ballonbossen met brandbommen en explosieve pakketten hun weg gevonden naar Israël, zei het woordvoerder van de IDF in een verklaring.

De doelen van Hamas en Co, gelegen in het zuiden van Gaza, omvatten een wapenfabriek en een militaire compound met belangrijke infrastructuur. De aanval werd uitgevoerd in reactie op de lancering van explosieve ballonnen vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied.

“De IDF neemt alle terroristische activiteiten zeer ernstig, van welke aard dan ook, die gericht zijn op Israël, en zal alles blijven doen wat nodig is tegen pogingen om [Israëlische] burgers schade toe te brengen,” aldus een IDF-verklaring.

“De Hamas-terreurorganisatie is verantwoordelijk voor alles wat zich in Gaza afspeelt en daaruit voortkomt, en zal de verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van terreuractiviteiten die worden uitgevoerd tegen Israëlische burgers.”

Op zaterdagmiddag werd een explosief dat aan ballonnen bevestigd aangetroffen in de velden van de kibboets Be’eri, vlakbij de grens met Gaza. Aangenomen wordt dat de ballonnen en het bijgevoegde explosieve apparaat door Gaza-terroristen in Israël zijn gelanceerd.

Ook op zaterdagmiddag werden twee explosieven aan ballonnen geïdentificeerd in de Ramat Hanegev Regional Council, nabij Sde Boker. Een extra ‘ballonbom’ werd eerder zaterdag gevonden nadat deze landde in Sde Boker’s Midereshet Ben Gurion.

Explosieve ballonnen uit Gaza

Plaatje hierboven: In de horror-thriller “It” (2017) van regisseur Andy Muschietti dat gebaseerd is op een verhaal uit 1986 van Stephen King, probeert de monsterachtige clown Pennywise kinderen te verleiden met een rode ballon, om hen vervolgens op bloederige wijze af te maken [beeldbron: screenshot IMDB]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF hits Hamas terror targets in Gaza – Retaliating for ‘balloon bombs’ launched into Israel, IDF attacks Hamas terror targets in southern Gaza” van 26 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIDF jets strike Gaza targets in response to launch of incendiary devices” van 25 januari 2020 op de site van The Times of Israel