Palestijnse Autoriteit betaald eindelijk (een deel van) zijn achterstallige elektriciteitsrekening aan Israël

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft zijn uitstaande elektriciteitsrekening gedeeltelijk afgelost en heeft NIS 920 miljoen overgedragen aan de Israel Electric Company (IEC) na maanden waarin de IEC periodiek de stroom naar gebieden in de PA uitschakelde.

De Jerusalem District Electricity Company (JDECO), dat de stroom levert aan de Palestijnse Autoriteit, heeft sinds 2016 onlangs 740 miljoen NIS overgedragen aan de IEC als onderdeel van de opgebouwde schuld. Een andere 180 miljoen NIS is onlangs overgedragen als onderdeel van een juridisch proces dat door de IEC is gestart tegen de JDECO.

De JDECO ondertekende in december met een consortium van acht Arabische banken een intentieverklaring om het bedrijf een lening van 670 miljoen NIS ($ 220 miljoen) te verstrekken om een ​​deel van zijn schuld van 1,7 miljard NIS (ongeveer $ 500 miljoen) af te lossen. IEC-voorzitter Yiftach Ron-Tal verklaarde dat ‘dit een belangrijke fase is’ bij het verminderen van de schuld van de PA.

De IEC verklaarde dat het zijn contacten met JDECO en de PA zal voortzetten om de betaling van het saldo van hun schulden te regelen en zal handelen om dergelijke schulden te innen met alle middelen die haar op grond van de wet ter beschikking staan. Op dit punt zal de IEC echter de stroomonderbrekingen naar de PA stoppen.

Electriciteitscentrale van Jenin in Samaria

Electriciteitscentrale van Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikelPA Partially Pays Electric Bill, Reduces Half-Billion Dollar Debt to Israel” van 22 januari 2020 op de site van The Jewsh Press

♦ naar een artikel van Michelle Malka Grossman “Plan for power plant in West Bank moves forward” van 14 april 2016 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit betaald eindelijk (een deel van) zijn achterstallige elektriciteitsrekening aan Israël

Reacties zijn gesloten.