Auschwitz: Liever een levende Jood die iedereen haat, dan een dode Jood waar iedereen om treurt

Plaatje hierboven: Ingekleurde foto uit de documentaire ‘Auschwitz: Untold in Color‘ [beeldbron: Serge Klarsfeld/Lily Jacob-Zelmanovic] Meier)

Ze komen, ze huilen, ze brengen hulde en gaan weg. En waar gaan ze naartoe? Naar plaatsen waar antisemitisme met grote sprongen groeit. Waar Joden opnieuw bedreigd worden.

Zij zijn de meer dan 50 wereldleiders, waaronder Poetin en Pence, die naar Israël komen voor het Vijfde Wereld Holocaust Forum. Het evenement, getiteld ‘Herinnering aan de holocaust: bestrijding van antisemitisme’, in Yad Vashem. Dit jaar markeert de 75e verjaardag van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau.

Noch zij, noch de meeste Joden hebben in die 75 jaar veel geleerd. Dit evenement in Yad Vashem volgt nadat een paar honderd parlementsleden uit heel Europa die deze week in Auschwitz bijeenkwamen en er door de in Brussel gevestigde European Jewish Association en de Action and Protection League of Europe ertoe aangespoord werden om de antisemitistische wetten in hun landen aan te scherpen.

Eh, moeten ze worden aangespoord? Ze namen deel aan een tweedaags programma. Op de eerste dag namen ze deel aan een symposium in Krakau en een galadiner. Wat is natuurlijk een herdenking van genocide tegen de Joden, zonder een party?

Judeopathie
De vergaderingen en dinerspeeches gingen in op de behoefte aan meer Holocaust-educatie in Europa, een versterkte inzet om nationale wetgeving aan te nemen om haat tegen Joden te bestrijden en de verkoop van nazi-memorabilia te verbieden. Gevolgd door een bezoek aan Auschwitz-Birkenau en herdenkingsdienst, op dag twee.

Dankzij internet en moderne sociale media is judeopathie tegenwoordig meer algemeen aanwezig dan in de jaren dertig. Men hoeft alleen maar melding te maken van aanvallen op Joden in de afgelopen jaren in Pittsburgh, Poway, Brooklyn, Jersey City, Monsey, Toronto, Parijs, Praag, Londen, Berlijn, Buenos Aires, Moskou, Amsterdam, Istanbul, Uman, en zo verder.

Bijvoorbeeld, het aantal aanvallen op joden en antisemitisch vandalisme, gemeld bij de politie in Frankrijk, steeg 74% in 2018. Er is de laatste jaren ook een enorme toename van antisemitische incidenten in de Verenigde Staten. De Anti-Defamation League meldde een toename van 58% van dergelijke incidenten, tussen 2016 en 2017, veel van hen op scholen of op campussen van universiteiten.

En in november 2019 heeft de FBI gegevens vrijgegeven die aantoonden dat joden en joodse instellingen de overgrote meerderheid van de doelen waren van op religie gebaseerde haatmisdrijven in 2018, zoals ze elk jaar sinds 1991 in Amerika zijn geweest.

Het stigma van de Holocaust is voorbij. Antisemieten laten openlijk hun mening horen. Judeopaten kunnen vrij rondlopen. Joden en Israël zijn niet langer meer slap. Het moordseizoen is weer begonnen. Er is weinig gedaan om het te beteugelen. Politici wereldwijd zullen dus doen wat ze zo goed doen, lippendienst betalen.

In deze wereld van illusie, leugen en bedrog, regeren selfies. Rouw om een ​​aantal dode Joden, spuuglijnen uitspreken, een krans leggen bij Yad Vashem, en ervoor zorgen dat de media je zien dat deugd het juiste is, dat is wat telt. Een wijze rabbijn zei ooit: ‘Ik ben liever een levende Jood die iedereen haat, dan een dode Jood waar iedereen om treurt.

Wereldleiders zullen ‘het juiste doen’ en dan terug naar huis gaan. Aanvallen op Joden zullen blijven toenemen, en politici zullen hen blijven veroordelen en dan weinig, tot niets doen om het te stoppen. Joden moeten samenwerken met vriendelijke niet-joodse bondgenoten en de autoriteiten in verschillende landen.

MAAR, joden moeten niet al hun vertrouwen in hen stellen om hen te beschermen. Als we niets van de jaren 1930 en 1940 hadden geleerd, hadden Joden in ieder geval het belang moeten leren van actieve zelfverdediging, zoals toegestaan ​​tot de volledige reikwijdte van de wet, waar ze ook wonen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ariel Natan Pasko “75 Years After Auschwitz–Not Much Learned” en een artikelLeaders from World War II’s Allied Powers Address World Holocaust Forum in Jerusalem” van 24 januari 2020 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Yaakov Schwartz “100 European legislators visit Auschwitz, urged to be tougher on anti-Semitism” van 22 januari 2020 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Auschwitz: Liever een levende Jood die iedereen haat, dan een dode Jood waar iedereen om treurt

 1. NEVER AGAIN betekent dat Joden nooit meer vertrouwen moeten op Westerse leiders om hen te beschermen.

  NEVER AGAIN betekent dat Joden nooit de mooie maar lege woorden van Westerse leiders moeten geloven.

  NEVER AGAIN betekent dat Joden nooit meer Jodenhaat in (geschreven) woord & daad, ongestraft voorbij moeten laten gaan!

  NEVER AGAIN betekent dat Joden nooit moeten accepteren dat hun vermoorde voorouders als schaamlap gebruikt worden voor hypocriete Europeese “Gutmenschen” die er alles aan doen om Israel, hét symbool van het huidige Jodendom, tegen te werken met zéér bedenkelijke & duistere motieven.

  NEVER AGAIN betekent dat Joden niet accepteren dat liegende Internationale organisaties & media aan de haal gaan met de waarheid.

  Kijkend naar de geschiedenis moeten wij concluderen dat de Internationale Gemeenschap NEVER te vertrouwen was en Joden dus nooit de fout moeten maken hen AGAIN te geloven op hun blauwe ogen & mooie woorden.

  Vertrouwen is goed maar controle & een sterke staat Israel een pak veiliger.

  Like

Reacties zijn gesloten.