Belgische krant De Standaard: Zionisme misbruikt Holocaust om Palestijnen te onderdrukken

Een van de toonaangevende kranten van België werd deze week gewraakt door de Israëlische ambassadeur in Brussel die duidelijk zijn verontwaardiging uitsprak omtrent de publicatie van een opiniestuk van journalist Johan Depoortere op dinsdag 21 januari 2020 in de krant De Standaard onder de titel “Hoe Zionisten de Holocaust ‘ontdekten’“. Eerder haalde De Poortere al uit naar “Elie Wiesel, icoon van de Holocaustindustrie.”

De ambassadeur sprak van een opiniestuk (dat achter een betaalmuur schuilt) dat neerkwam op wat hij “goedkoop, vervormd en sluw antisemitisme en anti-Israëlische drift” noemde. Ook de timing van publicatie van dit rioolartikel door de Belgische journalist, Johan Depoortere, kon niet slechter gekozen zijn door het samenvallen ervan met de herdenkingen van de 75e verjaardag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz.

Geïllustreerd met een foto van de volgelingen van Neturei Karta – een minuscule groep ultra-orthodoxe joden die fel gekant is tegen de zionistische beweging en die wordt gemeden door de joodse mainstream media – begon het stuk van Depoortere met de observatie dat de miljoenen joden die door de nazi’s werden uitgeroeid niet kunnen “protesteren als ze worden gebruikt om een ​​ander onrecht te rechtvaardigen: een regime [Israël] dat discriminatie en apartheid in de wet heeft opgelegd.

Plaatje hierboven: Uitbuiting van de Holocaust door moslim extremisten en pro-Palestinenzen in NL. Op het Museumplein in Amsterdam werd op zondag 10 mei 2015 door de Nederlandse ‘journalist’ Abulkasim Al Jaberi betoogd voor het ‘recht op vrije meningsuiting’ en hij werd hierbij vergezeld door een honderdtal suffe aanhangers [beeldbron]

Verschillende van de historische beweringen van Depoortere in het artikel raken kant noch wal. Hij protesteerde bijvoorbeeld dat “een volk [de Palestijnen] die niet hebben deelgenomen aan het bloedbad van Europese joden door de nazi’s, de prijs moeten betalen voor die misdaad of worden beschuldigd van antisemitisme,” zonder dat Depoortere de alliantie vermeldt die werd gesmeed door de Palestijnse Arabische leider in oorlogstijd, Hajj Amin al-Husseini, en het nazi-regime.

Depoortere beweerde ook dat “de Holocaust zo’n centrale plaats inneemt in de propaganda van de zionistische staat”, en beschreef dit als een berekend antwoord van de staat Israël op internationale kritiek op zijn aanwezigheid op de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem na de overwinning in de Zesdaagse Oorlog van 1967.

“Vanaf dat moment speelden de Israëlische propaganda en de verdedigers van het zionisme ongeremd de Holocaustkaart – ook in ons land,” stelde Depoortere. De 75-jarige Depoortere bracht verschillende jaren door als buitenlandse correspondent voor de Belgische televisie en rapporteerde onder andere uit Libanon, Midden-Amerika, Rusland en Afghanistan.

Emmanuel Nahshon – de ambassadeur van Israël in België en Luxemburg – merkte donderdag op Twitter op dat hij het artikel was tegengekomen tijdens het bijwonen van het World Holocaust Forum in Jeruzalem. “Schaam je @destandaard!” verklaarde Nahshon.

De controverse over het stuk van Depoortere komt slechts een paar maanden nadat een andere Vlaamse krant, De Morgen, een boosaardig antisemitisch artikel van zijn columnist Dimitri Verhulst publiceerde waarin hij opmerkte dat “joods zijn is geen religie, geen God zou dergelijke creaturen zo’n lelijke neus geven.”

Er wonen ongeveer 35.000 joden in België. Volgens een ADL-studie in 2019 houdt zowat 24 procent van de bevolking van het land er antisemitische overtuigingen op na. De ADL-studie merkte bovendien op dat “in Europa de steun voor boycots van Israël het hoogst was in België, waar 18 procent zei dat ze BDS steunden, aka de campagne ‘boycot, desinvestering en sancties’ tegen Israël.

Diverse Arabische regeringen en staten zoals die van Irak, Syrië, Egypte en Jordanië evenals de Palestijnse Autoriteit publiceren Holocaustontkennende werken. Veelal betreft het vertalingen van Westerse revisionisten. Deze werden bestsellers in een aantal Arabische naties. De Palestijnse president Mahmoud Abbas schreef een proefschrift waarin hij onder verwijzing naar Robert Faurisson en Raul Hilberg stelde dat er helemaal geen zes miljoen, maar maximaal 890.000 Joden omgebracht zouden zijn.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 23 januari 2020 op het World Holocaust Forum. De Britse prins Charles begroet de Israëlische premier Netanyahu en president Rivlin en de Franse president Emmanuel Macron. Hieronder: ook de Belgische koning Filip I was erbij… [beeldbron: twitter – #WorldHolocaustForum]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Cohen “New Antisemitism Scandal in Belgium as Daily Paper Publishes Article Accusing ‘Zionists’ of ‘Playing Holocaust Card’” van 24 januari 2020 op de site van The Algemeiner

 

2 gedachtes over “Belgische krant De Standaard: Zionisme misbruikt Holocaust om Palestijnen te onderdrukken

 1. “Hoe de Zionisten de Holocaust ontdekten”.
  “Elie Wiesel, de icoon van de Holocaust industrie”.
  “De 600 verdwenen dorpen van palestina” .

  Deze pareltjes laten duidelijk zien wie deze Johan de Poortere is.

  Een anti Joodse pro BDS activist.

  Het “shame on you” van de Israelische ambassade zet natuurlijk geen zoden aan de dijk.

  Journalisten die deze smurrie schrijven én kranten die het afdrukken moeten aangeklaagd worden voor smaad…..én meteen!

  Geldstraffen zijn altijd een goede raadgever!

  In Jeruzalem werd daadkracht gevorderd van Europeese leiders tegen Jodenhaat.

  Het zou de Israelische ambassades sieren hetzelfde te doen!

  Géén woorden maar daden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoeraa………, Belgie heeft, na de grappenmakers uit Aalst, alwéér de wereldpers gehaald……ditmaal via een ‘serieuze journalist én een kwaliteitskrant!

  Like

Reacties zijn gesloten.