Hezbollah Chief Nasrallah: ‘Dood elke Amerikaanse soldaat in het Midden-Oosten’

Plaatje hierboven: Teheran, 25 september 2019. Van links naar rechts: Ayatollah Ali Khamenei, de Opperste Leider van Iran; Hassan Nasrallah, de leider van het Libanese huurlingenleger Hezbollah en rechts Qassem Soleimani, de leider van de Iraanse Quds Forces, die op 3 januari 2020 in Irak werd geliquideerd door de VS [beeldbron: website Khamenei]

Sjeik Hassan Nasrallah, hoofd van de Libanese proxy-terreurgroep van Teheran, Hezbollah, hield eerder deze maand een toespraak waarin hij de moord op elke Amerikaanse soldaat en officier in het Midden-Oosten aanmoedigde.

Het is niet elke dag dat een terroristische leider uitdrukkelijk oproept tot massamoord op Amerikanen. Sjeik Nasrallah zendt al meer dan 10 jaar provocerende toespraken uit vanuit zijn bunker in Beiroet. In die uitzendingen heeft hij tegen het Libanese volk, tegen Israël, tegen de Syrische rebellen, tegen Saoedi-Arabië, tegen de Golfstaten, enzovoort, gescholden.

Maar in zijn meest recente uitzending, uitgebracht op 5 januari, deed hij een oproep om Amerikaanse soldaten aan te vallen. Die slaagde erin zelfs de Britten te beroeren, die jarenlang zwijgen over het geweld van Hezbollah en tot nu toe niet bereid waren het een terroristische organisatie te noemen. Zelfs druk van de Amerikanen kon de Britten niet overtuigen om de fanatieke ketel zwart te noemen.

Hassan Nasrallah en Qassem Soleimani,
aka de ‘Zot van Beiroet‘ en de ‘Slager van Teheran

‘Kill them all!’
Nasrallah’s nieuwste strijdlustige retoriek, die gericht was op de Amerikanen en hun aanwezigheid in het Midden-Oosten, volgde op de gerichte uitschakeling door de VS met een drone aanval van Qassem Soleimani, leider van de Quds Force van Iran.

De liquidatie van Soleimani maakte Nasrallah boos, die hem blijkbaar als een vriend beschouwde, een kameraad in ‘terroristic arms’, om het zo maar uit te drukken. Hij zei dat een van Soleimani’s schoenen meer waard is dan de hoofden van president Trump en al het Amerikaanse leiderschap.

In zijn oproep ‘Dood aan Amerika’ eiste Nasrallah ‘een rechtvaardige straf’ voor het doden van Soleimani. Hij definieerde ‘rechtvaardige straf’ als ‘schade toebrengen aan Amerikaanse bases in het Midden-Oosten, inclusief Amerikaanse oorlogsschepen en elke soldaat en elke Amerikaanse officier in de regio.’

Nasrallah uitte vertrouwen dat als Amerikanen zo worden geschaad, ze ‘vernederd en geslagen zullen worden en uit de regio zullen vertrekken Een en ander sluit aan bij het uitgesproken strategische doel van Iran: de totale uitzetting van Amerikaanse troepen uit het Midden-Oosten.

Nasrallah beloofde ook aanvallen op Amerikaanse ambassades, verwijzend naar de “zelfmoordterroristen die in het verleden Amerika eruit hebben geschopt (hoewel ze er nog steeds zijn en zelfs meer dan in het verleden) en toen de begrafeniskisten van de soldaten in de Verenigde Staten beginnen aan te komen.”

“Trump en zijn regering zullen begrijpen dat zij de regio hebben verloren en ook de verkiezingen zullen verliezen,” voegde Nasrallah vervuld van wishfull thinking eraan toe.

Plaatjes boven en onder: Teheran, 8 juni 2018. Demonstranten in Iran verbranden een pop die president Donald Trump (mét Davidster) moet voorstellen. Dat gebeurde op Al Quds Dag (arabisch voor Jeruzalem Dag), een jaarlijks feest tegen de VS en Israël dat sinds 1979 wordt gevierd. Reagerend op de kritiek zei Ayatollah Khamenei: “Wij willen niet de Amerikanen verbranden, maar alleen Donald Trump [én de Joden]” [beeldbron: AFP/Getty Images]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Edy Cohen “Hezbollah Chief: ‘Kill Every American Soldier in the Middle East’” van 23 januari 2020 op de site van The Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA)