Israël eist sancties tegen gepolitiseerd Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

Premier Benjamin Netanyahu vertelde Matt Crouch van het Amerikaanse TBN (Trinity Broadcasting Network), het grootste christelijke netwerk ter wereld, in een interview dat op dinsdagavond werd uitgezonden, dat de wereld zich moet verenigen in het bestraffen van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Het strafhof wil Israël verooroordelen voor vermeende oorlogsmisdaden louter wegens zijn bezit van de bevrijde gebieden van Judea en Samaria en zijn heerschappij over de lokale Arabieren. De premier zie hierover:

De Amerikaanse regering onder president Trump heeft zich krachtig tegen het ICC uitgesproken voor deze travestie en ik dring er bij al uw kijkers op aan hetzelfde te doen. Om te vragen om concrete acties te ondernemen, sancties tegen het internationale gerechtshof, zijn ambtenaren, officieren van justitie, iedereen. Ze zijn leiden in feite een volledige frontale aanval op de democratieën, zowel op het recht van de democratieën om zichzelf te verdedigen, als op het recht van Israël, het recht van het Joodse volk, om te leven in hun voorouderlijk vaderland, het Land van Israël.

Verwijzend naar de Holocaust zei Netanyahu:

Een derde van het Joodse volk werd verteerd in vuur en vlam. We konden niets doen. Nu, nadat de Holocaust en de staat Israël waren gevestigd, zijn de pogingen om het Joodse volk te vernietigen niet verdwenen. Iran verklaart elke dag openlijk dat het Israël van de aardbodem wil wegvagen. We hebben nu de capaciteit om onszelf te verdedigen en ik denk dat de les van Auschwitz is: Eén, stop slechte dingen als ze klein zijn, en Iran is een zeer slechte zaak. Het is niet zo klein, maar het kan een stuk groter worden met kernwapens. En ik denk dat het eerste is om daarmee te stoppen. En ten tweede, begrijp dat de Joden nooit meer weerloos zullen toekijken naar diegenen die hen willen vernietigen.

Video: PM Netanyahu Interviewed by Matt Crouch from TBN


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “The filing was too long: ICC delays debate on Israel war crimes probe” van 22 januari 2020 en een artikelICC to investigate Israeli ‘war crimes’” van 20 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Israël “Netanyahu Demands International Sanctions Against International Criminal Court” van 21 januari 2020 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Israël eist sancties tegen gepolitiseerd Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

 1. Het ICC zoekt werk en palestijnen zoeken aandacht en dus…….

  Het ICC bemoeit zich met politiek & zaken die niet in haar mandaat staan.

  Het ICC heeft eenzijdig van een eeuwenoud bijbels Joods grondgebied een ‘legitiem’ palestijns land gemaakt.

  Het ICC heeft geen autoriteit over/in Israel.

  Het ICC moet vooral haar eigen regels grondig opnieuw nalezen en toepassen!

  Like

 2. Beter is het om dat ICC op te heffen. Het is een politiek instrument geworden inde handen van schurkenstaten, Een voorbeeld is de veroordeling van servische militairen wegens oorlogsmisdaden. Typisch dar er geen moslims veroordeeld zijn want die deden nog veel ergere dingen. Daar hoor je niemand over.

  Like

Reacties zijn gesloten.