Vuurgevecht aan Gaza grens: 3 arabische terroristen gedood op Israëlisch grondgebied

Soldaten van de IDF openden afgelopen dinsdagnacht het vuur op een Arabische terrorist die de grens van de veiligheidsgrens met Gaza naderde om in Israëlisch grondgebied te infiltreren en joden te vermoorden.

Omstreeks dezelfde tijd naderde op een andere plek een groepje gewapende terroristen het veiligheidsheidhekken in centraal Gaza. De drie slaagden erin zowat 400 meter op Israëlisch grondgebied binnen te dringen in de richting de kibboets van Kissufim.

Toen ze werden ontdekt gooiden ze een explosief naar een IDF-strijdmacht. In reactie op de aanval openden de IDF-soldaten het vuur en werden de drie terroristen neergeschoten. Er zijn geen slachtoffers gevallen onder de IDF.

We hebben net 3 terroristen geïdentificeerd die het veiligheidshekken van Gaza naar Israël zijn overgestoken. Nadat onze soldaten ter plaatse waren aangekomen, gooiden de terroristen een explosief naar hen. Als reactie openden onze soldaten het vuur op de terroristen. Treffers geïdentificeerd,” twitterde de IDF-woordvoerder. De IDF heeft beelden vrijgegeven van de moslimterroristen die een explosief naar de IDF-soldaten gooien.

Arbeidsongeval
Vier terroristen bliezen zichzelf op in een krachtig ‘mysterieus’ jihadistisch ‘arbeidsongeval’ in Khan Yunis, terwijl ze explosieven voorbereidden om naar Israël te lanceren. Volgens Arabische rapporten raakten ze ernstig gewond in de explosie.

Vorige week hebben twee moslimterroristen zichzelf opgeblazen terwijl ze bommen op ballonnen lanceerden vanuit hetzelfde gebied in het zuiden van Gaza. Een 36-jarige terrorist werd gedood en een 26-jarige raakte ernstig gewond.

Bom- en brandballonnen
Grote partijen bommen die aan ballonnen zijn bevestigd, werden door islamitische terroristen vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied gelanceerd.

Een explosief apparaat gelanceerd door moslimterroristen in Gaza landde in de industriële zone Neot Hovav in Beer Sheva, ongeveer 45 kilometer van Gaza. Een andere bom bevestigd aan ballonnen landde in de Sdot Negev Regional Council. Politie-ontmijners werden opgeroepen om de explosieven veilig te neutraliseren. Niemand raakte gewond.

Honderden explosieven werden vorige week in de richting van Israël gelanceerd en verschillende landen in Zuid-Israëlische gemeenschappen.


Bronnen:

♦ naar een artikel3 Gaza terrorists killed after throwing explosive at IDF soldiers” van 21 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelGaza: 4 Muslim terrorists blew themselves up while preparing bombs to launch towards Israel” en een artikelBombs launched by Muslim terrorists in Gaza land in Beer Sheva, Sdot Negev” en een artikelIDF opens fire on Muslim terrorist attempting to invade Israel from Gaza” en een artikel3 Muslim terrorists shot and eliminated after throwing a bomb at IDF forces near the Gaza border” van 21 januari 2020 op de site van Behind The News