Palestijnse Autoriteit dreigt met aanslag om de Holocaustceremonie in Jeruzalem te stoppen

Terwijl meer dan 40 wereldleiders deze week in Jeruzalem bijeenkomen om de 75e verjaardag van de bevrijding van Auschwitz te herdenken tijdens het evenement Remembering the Holocaust: Fighting Antisemitism, wil de Palestijnse Autoriteit de ceremonie verstoren.

Het officiële PA-dagblad publiceerde gisteren gisteren letterlijk een oproep tot moord om de ceremonie te ruïneren: “Eén schot zal de ceremonie verstoren en één lijk zal de ceremonie annuleren“, schreef het officiele dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida op zaterdag 18 januari 2020.

Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, is een notoire negationist en openlijke ontkenner van de Holocaust. In 1982 studeerde hij af aan de Universiteit Patrice Lumumba  in Moskou met een antisemitische doctoraatsthesis, waarin hij de Holocaustcijfers betwistte. In 1984 herwerkte hij dit schotsschrift tot Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme, die tot op vandaag verplichte literatuur is in de Palestijnse scholen.

Alvorens tot moord te roepen, bekritiseerde de reguliere PA dagelijkse columnist Yahya Rabah de internationale gemeenschap voor het erkennen dat de “Joden’ Holocaust verschrikkelijk is” terwijl zij de “de Holocaust door Israël op de Palestijnen, die nog steeds doorgaat” afschilderden als “onbeduidend, mooi, [en] spectaculair” accepteerden.

Rabah waarschuwde: “Er mag worden aangenomen dat zij [Palestijnen] zich zullen verzetten tegen de ceremonie die in Jeruzalem zelf wordt gehouden, zoals Jeruzalem van hen is.” Zijn voorgestelde oplossing om de internationale ceremonie te stoppen – en die de officiële dagkrant PA afdrukte – is moord:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “PA daily calls for murder to stop Holocaust ceremony in Jerusalem” van 19 januari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit dreigt met aanslag om de Holocaustceremonie in Jeruzalem te stoppen

  1. Duizend bommen & granaten, dood & vederf, moord & doodslag.

    Iets anders hebben ze niet te melden in hun kranten.

    Like

Reacties zijn gesloten.