Hamas leidt het hernieuwde ballonterrorisme en lanceert vliegende brandbommen naar Israël

Een nieuwswebsite in Gaza, die zondagavond is aangesloten bij Hamas, heeft een verklaring vrijgegeven naar aanleiding van het hernieuwde lanceren van brandballonnen vanuit de Strook naar Israël.

De verklaring, geciteerd door Kan 11 News, zei dat het afvuren van de ballonnen naar de gemeenschappen in de envelop van Gaza zou doorgaan totdat zij hun doelen hadden bereikt. Ook de website van de Al-Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas, bericht over “de heldhaftige jeugd van Gaza die brandbommen lanceert naar de Zionistische bezetter.

Vandaar ook dat IDF-fuctionarissen van mening zijn dat Hamas, die Gaza controleert, direct achter het afvuren van brandballonnen zit, zei de woordvoerder op zondag.  Eerder explodeerden brandbommen in de regionale raden Sdot Negev en Hof Ashkelon. Daarvoor explodeerde een andere brandende ballon over de lucht in de noordelijke Gazastrook.

Militaire functionarissen zeggen dat een aantal facties binnen Hamas de escalatie leiden omdat ze niet betrokken zijn bij de gesprekken over een staakt-het-vuren. Ze waarschuwden Hamas dat als de ballonterreur doorgaat, de IDF haar volledige macht zal gebruiken om het te stoppen, ondanks het feit dat dit een verkiezingsperiode is.


Bronnen:

♦ naar een artikelBomb launched by Muslim terrorists in Gaza explodes over a house in Sderot as tensions rise” van 19 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelGaza groups say firing of incendiary balloons will continue” van 20 januari 2020 en een artikel van Kobi Finkler “IDF believes: Hamas is responsible for incendiary balloons” van 19 januari 2020 op de site van Arutz Sheva