Moslims zingen over het doden van joden buiten de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem

Honderden Arabische moslims die het vrijdagochtendgebed op de Tempelberg in Jeruzalem beëindigden, begonnen de openbare orde te rellen en te verstoren. Toen de gebeden – waaraan 8.000 moslims deelnamen – eindigden, begonnen de relschoppers op te marcheren, nationalistische leuzen op te roepen en de openbare orde te schenden.

Honderden moslims zongen over het vermoorden van joden nadat zij de moskee verlieten.  Veel mannen zongen in het Arabisch: ‘Joden, onthoud Khaybar, het leger van Mohammed keert terug‘ (in het Arabisch als “Khaybar Khaybar yā Yahūd, jaysh-i Muḥammad sawf-a ya‘ūd”). Ze zongen ook: ‘Met geest en bloed zullen we Al-Aqsa redden‘ en ‘Joden, het leger van Al-Aqsa komt terug.’

Die antisemitische slogan verwijst naar de Slag bij Khaybar die werd uitgevochten in het jaar 628 tussen moslims en de joden die in de oase van Khaybar woonden, op 150 kilometer van Medina in het noordwestelijke deel van het Arabische schiereiland, in het moderne Saoedi-Arabië. Zowat 100 Joden (93?) werden toen afgeslacht door de moslimhordes onder leiding van de Profeet Mohammed die aldus het Joodse leger in de pan hakte.

Plaatje hierboven: Khaybar, Saoedi-Arabië, mei/juni 628 na Chr. Commandant Ali ibn Abi Talib (links) voert het moslimleger van Mohammed aan en krijgt zelfs de hulp van enkele engeltjes. Ali levert hier strijd met Marhab ibn Abu Zaynab (met omgekeerde soepterrine op z’n hoofd), in de volksmond ook bekend als de Ridder van Khaybar. Marhab voerde het Joodse leger aan in de Slag om Khaybar maar werd door commandant Ali gedood tijdens het veroveren van het Fort Qamus [beeldbron: WysInfo]

Als reactie beval de districtscommandant van de politie dat ze zouden worden verspreid en werden extra politieagenten naar het gebied geroepen om de relschoppers verspreiden. “De Israëlische politie staat geen schendingen van de openbare orde toe in het gebied van de Tempelberg en zal zich inzetten om rellen of oproepen met een nationalistische achtergrond te voorkomen,” zei de Israëlische politie.

Dit is niet de eerste keer dat Arabieren in opstand komen. Afgelopen juni gooiden Arabische relschoppers stenen, schoenen en stoelen naar de politie op de berg. In augustus riepen honderden moslimaanbidders op de Tempelberg in een poging om te voorkomen dat Joden de heilige plaats zouden bezoeken op de verjaardag van de vernietiging van de Eerste en Tweede heilige tempel.

In juli 2017 werden twee Druzen Arabische politieagenten vermoord en een derde gewond door islamitische Arabische aanbidders op de Tempelberg. De vermoorde politieagenten werden geïdentificeerd als Command Sergeant Major Hayil Satawi en Command Sergeant Major Kamil Shanaan. Satawi, 30, werd overleefd door zijn ouders, drie broers en zussen, zijn vrouw en een zoon van drie weken oud. Shanaan, 22, werd overleefd door zijn broer en drie zussen.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 4 september 2014. Aanhangers van Islamitische Staat (ISIS/ISIL) demonstreren met hun zwarte vlag aan de Rotskoepel op de Tempelberg [beeldbron: screenshot Israëlische TV)


Bronnen:

♦ naar een artikelHundreds of Muslim Arab worshipers riot on Temple Mount in Jerusalem” van 17 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Muslims chant about killing Jews outside Jerusalem’s Al-Aqsa Mosque” van 17 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Moslims zingen over het doden van joden buiten de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem

 1. Een intelligente Christelijk Palestijnse vrouw zei eens:

  “Palestijnse Moslims zullen pas succesvol zijn als hun EQ lager is dan hun IQ”.

  Je zou bijna medelijden krijgen met deze eeuwig protesterende idioten die niets anders hebben meegekregen van hun ouders, leiders & UNWRA dan deze boodschappen van haat…… wat mij dan weer brengt op een quote van Donald Trump:

  “Losers willen altijd hebben wat jij hebt.
  Wees een winnaar en je zult floreren.
  Wees een loser en je zult sterven”.

  Deze 2 quotes geven precies aan met wie we te maken hebben…….. opgefokte losers met een niet te identificerende IQ.

  Zelfs een ezel stoot zich niet 2x aan de zelfde steen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.