Ruim 16 bommen en brandbommen bevestigd aan ballonnen vanuit Gaza naar Israël gelanceerd

Ten minste 16 explosieven en brandbommen, die aan ballonnen waren bevestigd en die door terroristen vanuit Gaza werden gelanceerd, landden de afgelopen 24 uur in Zuid-Israël.

Een explosief dat aan een bos ballonnen was bevestigd, werd gevonden in de regionale raad van Eshkol. Politie-ontmijners werden opgeroepen om de bom te neutraliseren, die explodeerde toen de soldaten ter plaatse arriveerden. Niemand raakte gewond.

De dag voordien landde een explosief aan een tros ballonnen in de stad Sderot in het zuiden van Israël. Wegen waren afgesloten in het gebied terwijl politieagenten de bom neutraliseerden.

Korte tijd later bombardeerden vligtuigen van de IDF/IAF Hamas-terreurdoelen in Noord-Gaza als vergelding voor verschillende explosieven en brandbommen bevestigd aan ballonnen die door terroristen waren gelanceerd richting Israël.

“Terroristen in Gaza lanceerden de hele dag explosieve ballonnen naar Israëlische huizen. In reactie daarop trof een IDF-aanvalshelikopter net de ondergrondse Hamas-infrastructuur. We laten Hamas geen Israëlische burgers terroriseren”, tweette de IDF-woordvoerder. Volgens Arabische rapporten bombardeerde de IDF een terreurtunnel in Beit Hanoun in het noorden van Gaza.

De IDF plaatste extra Iron Dome raketafweerbatterijen in verschillende steden in het zuiden ter voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketvuur richting Israël, nadat vier raketten woensdagmiddag door moslimterroristen werden afgevuurd.

Code Rode raketalarm sirenes klonken in Nahal Oz, Sa’ad en Kfar Azza. Het Iron Dome raketafweersysteem onderschepte twee raketten boven Nahal Oz. Twee raketten explodeerden in open gebieden en veroorzaakten geen verwondingen of schade.


Bronnen:

♦ naar een artikelAdditional Iron Dome batteries deployed in southern Israel following rockets attack” en een artikelAt least 16 bombs and firebombs attached to balloons from Gaza landed in southern Israel in last 24 hours” en een artikelIDF bombs Hamas terror targets in Gaza in response to incendiary balloons” van 16 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.