Over-gewichtige religieuze leider van ISIS opgepakt in Mosoel, Irak

Plaatje hierboven: De Moefti van ISIS, Shifa al-Nima, die met zijn ca. 200 kg duidelijk een obesitas probleem heeft, werd na zijn arrestatie in Mosoel, Irak, op een vrachtwagen geladen en volgt nu een streng dieet in een van de beruchte Iraakse gevangenissen [beeldbron: BTN] 

Een over-gewichtige religieuze leider van Islamitische Staat (ISIS/Daesh), bijgenaamd de ‘Moefti van ISIS’ en ook ‘Jabba the Hutt’, werd afgelopen donderdag gearresteerd in Irak en moest op de achterkant van een vrachtwagen worden geladen omdat hij zo zwaar was, volgens de Daily Mail.

Jabba the Hutt
Shifa al-Nima, ook gekend als Abu Abdul-Bari, werd uit een woning in Mosoel gehaald nadat hij door Iraakse veiligheidstroepen was ontdekt. Van deze elite ISIS-leider, die volgens de Iraakse politie wordt beschouwd als een van de belangrijkste leiders van ISIS, wordt aangenomen dat hij achter de slachtingen, executies, slavernij, verkrachting, ontvoering en handel en verkoop van vele mensen zat.

De Iraakse politie zei over Shifa Al-Nima (ook bekend als Abu Abdul-Bari): “Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste leiders van ISIS en was verantwoordelijk voor het uitgeven van fatwa’s die hebben geleid tot de moord op wetenschappers en geestelijken.” In een verklaring zei het SWAT-regiment van het Nineveh Police Command “in staat is geweest om ‘een ISIS mufti’ genaamd Shifa Al-Nima te arresteren, die een prediker was in een aantal moskeeën in de stad Mosul en bekend staat om zijn aansporingstoespraken tegen de ordehandhavers.

Macer Gifford, een Brit die tegen ISIS vocht in Syrië en nu een “mensenrechtenactivist en anti-ISIS-campagnevoerder” is, tweette de foto’s en schreef: ‘Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat de werkelijke Jabba the Hutt van de Islamitische Staat is gevangen genomen In Mosul.  Hij was vVerantwoordelijk voor de executie van mannen, vrouwen en kinderen. Dit beest heeft verkracht en gemoord.

ISIS vernietigt erfgoedsites
Shifa Al-Nima, de Moefti van ISIS, die omwille van zijn overgewicht ook spottend ‘Jabba de Hutt‘ (uit de film Starwars VI: Return of the Jedi1983) wordt genoemd, had onder meer ook opdracht gegeven tot de vernietiging van enkele erfgoedsites in Mosoel.

Ook het graf van de heilige profeet Jonas in Ninive moest eraan geloven (plaatje hieronder). Jonas is in de Hebreeuwse Bijbel (Tenach/O.T.), een profeet van het noordelijke koninkrijk van Israël rond de 8ste eeuw v.Chr. Hij is de centrale figuur in het Boek van Jonas.

In juli 2014 beval deze over-gewichtige ISIS-leider de vernietiging van enkele heiligdommen in Mosoel die behoren tot twee profeten, die door zowel christenen als moslims worden vereerd. “ISIS-militanten hebben het heiligdom van de profeet Younis (Jonas) ten oosten van de stad Mosoel vernietigd nadat ze de controle over de moskee volledig hadden overgenomen,berichtte het in Irak gevestigde Al-Sumaria News.

De ruïnes van het heiligdom van de profeet Younis (Jonas)


Bronnen:

♦ naar een artikel“The Mufti of ISIS”: Iraqi police arrest massively obese religious Muslim terrorist” van 17 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Luke Andrews “‘He must be on a FAT-wa: Obese ISIS religious leader is arrested in Iraq and is so heavy he has to be loaded onto back of truck’” van 17 januari 2020 op de site van The Daily Mail

♦ naar een artikel van Jess Hardiman “Overweight ISIS Mufti Lifted Onto Back Of A Truck As He Is Arrested In Mosul” van 17 januari 2020 op de site van The Lad Bible

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.