Zware boetes voor Palestijnen die Joodse gezinnen in Jeruzalem bestookten met vuurwerk

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 23 december 2019. In de wijk Maaleh HaZeitim in oostelijk Jeruzalem werden Joodse gezinnen bestookt met vuurpijlen dat door Arabieren op hen werd afgevuurd [beeldbron: screenshot video]

De rechtbank van Jeruzalem heeft maandag geoordeeld dat twee terroristen die vuurwerk rechtstreeks naar het huis van een Israëlische familie in de oude stad van Jeruzalem lanceerden, de familieleden te compenseren voor een bedrag van NIS 305.000 (79.166 euro) en de advocatenhonoraria van 40.000 NIS (10,382 euros) te betalen.

Deze uitspraak is het resultaat van een civiele rechtszaak die door de familie is aangespannen nadat de terroristen in een strafrechtelijke procedure waren veroordeeld. De aanslag vond ongeveer een jaar geleden in de nacht plaats terwijl de moeder van het gezin, haar getrouwde dochter, de echtgenoot van de dochter en hun babydochter, die ten tijde van de aanval slechts acht dagen oud waren, in het huis waren.

Deze familie heeft al een paar jaar geleden een lid verloren in een terreuraanslag in Jeruzalem. De rechtszaak beschrijft hoe rond 10 uur de aanvallers zich verzamelden op het dak van een school in de buurt van het ouderlijk huis, uitgerust met handschoenen en vuurwerk. Ze begonnen vuurwerk af te vuren op de gezinswoning dat ‘explodeerde met een krachtige knal’.

De moeder, die in de tuin was, stormde het huis binnen en de aanval duurde enkele minuten. De terroristen richtten het vuurwerk direct op het huis, de ramen, de tuin en de beveiligingscamera’s op het terrein. Volgens de rechtszaak waren er geen lichamelijk letsel, maar de slachtoffers voelden zich aangevallen voor alle doeleinden en ervoeren een gevoel van angst en reëel gevaar, terwijl de familie naar de plek kwam om te rusten na de geboorte van de babydochter, die hysterisch wakker werd door het geluid van de explosies.

Sommige aanvallers werden eerder veroordeeld in een strafrechtelijke procedure en werden veroordeeld tot gevangenisstraf en boetes. De civiele rechtszaak verklaarde dat voor een poging tot aanval onder verzwarende omstandigheden, kwaadaardige schade en roekeloos en nalatig gedrag, de terroristen familieleden een totaal van 305.000 NIS moeten vergoeden.

Haim Blicher, advocaat bij de Honenu-organisatie voor wettelijke rechten die de familie vertegenwoordigde, verklaarde: “We zullen blijven werken om een ​​hoge prijs te eisen van elke terrorist of dader wiens doel het is om ons recht om hier in de staat Israël te wonen te ondermijnen. Het doel is om’ een duidelijke boodschap over te brengen dat het schaden van Joden nooit meer de moeite waard zal zijn“, voegde hij eraan toe.

Plaatje hierboven: De 19-jarige Fares Sritah werd door de Districts Rechtbank van Jeruzalem op 13 augustus 2015 veroordeeld omwille van zijn poging om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat (ISIS). Hij was één van de 47 Israëlische Arabieren die om die reden in de cel zitten [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash90]


Bronnen:

♦ naar een artikel van TPS “Pay the Piper! Israeli Court Makes Terrorists Compensate Victims” van 13 januari 2020 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelWatch: Arabs shoot fireworks at Jewish homes in Jerusalem” van 24 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “Court Orders Terrorists to Compensate Israeli Victims After Attacking Them with Fireworks” van 15 januari 2020 op de site van The Jewish Voice

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “Watch: Terrorists Attack Israeli Homes in Jerusalem with Fireworks” van 23 juli 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.