Jemen: ‘Israël is onze vijand nummer 1; maar zelfs Israël probeert niemand te Judaïseren’

De Jemenitische journalist Ahmed Al-Musaibily, een adviseur bij het Jemenitische ministerie van Informatie, zei in een interview op 5 januari 2020 op Suhail TV (Jemen) dat hoewel Israël de vijand van de Arabische wereld is, het op zijn minst niet beoogt om mensen te bekeren tot het Jodendom op dezelfde manier als Iran mensen probeert te bekeren tot de Shia Islam.

Hij zei dat Iran de Arabische wereld vernietigt, maar niet omwille van de soennitische Arabieren, en hij beweerde dat het dit doet in overeenstemming met Israël. Hij betoogde dat er geen vijandschap is tussen Iran en Israël en dat geen enkele Iraniër ooit aanvallen op Israël heeft uitgevoerd.

Hij zei ook dat de Houthis en Hezbollah, die worden ondersteund door Iran, geen operaties tegen ISIS of Al-Qaeda hebben uitgevoerd omdat terrorisme en Israël “twee kanten van dezelfde medaille” zijn. Al-Musaibily beweerde ook dat er economische bestaan tussen Israël en Iran die zelfs gezamenlijke gas- en olieprojecten zouden omvatten.

Het voordeel dat journalisten hebben zoals Al-Musaibily is dat ze niets hoeven te bewijzen en er gewoon maar wat op los ratelen zoals oude wijven op de vismarkt die de ondergang van de wereld voorspellen die ze aflezen uit wat koffiedras op de bodem van een koffiekopje net zoals hun voorouders in die landen dat al generaties doen.

De interviewer vroeg hem:

Niemand kan de Arabieren en de moslims de les spellen. Hun echte strijd is met de zionistische entiteit die de Palestijnse landen bezet. Ze geven dit verzet door van de ene generatie op de andere, van vader op zoon. Dus de nummer één vijand van De Arabische en islamitische volkeren in de regio is de zionistische entiteit. Dat gezegd hebbende, welke diensten heeft Iran aan die [zionistische] entiteit verleend, onder het mom van de bestrijding ervan?

Ahmed Al-Musaibily antwoordde hem:

Deze vraag wordt overal herhaald. Broeder, Israël is onze grootste vijand, maar zelfs Israël probeert anderen niet te Judaiseren. Het wil er geen Joden meer bijhebben. Het wil niet dat iemand converteert. Het heeft genoeg Joden en wil niet meer. Iran wil mensen tot Shi’a Islam bekeren. [Ze zeggen:] ‘Je moet een sjiiet worden.’ Je moet [Mohammed’s vrouw] Aisha en Mohammeds metgezellen vervloeken, en je moet geloven in plezierhuwelijken en in alles wat verkeerd is. De Israëlische vijand is natuurlijk vijand nummer één. Niemand betwist dit. Maar broeder, wat heeft Iran gedaan? Alles. Om wiens wil vermoordt Iran mensen? Om wiens wil vermoordt het soennitische Arabieren? Om wiens bestwil is vernietigt het de islamitische landen? Om wiens bestwil vernietigt het de Arabische wereld? Het doet dit in overeenstemming met de Israëli’s. Men zou kunnen zeggen: ‘Nee broeder, zij zijn onze vijanden.’ Toon mij de vijandschap tussen Israël en Iran. Toon mij een enkele operatie tegen Israël die werd uitgevoerd door een Iraniër. Toon mij een enkele martelaarschap zoekende operatie, of een defensieve aanvalsoperatie, of een zogenaamde patriottische aanval, uitgevoerd door de Houthis of door de heidense Hezbollah tegen Al-Qaeda of ISIS. Er zijn er geen. Dit zijn twee kanten van dezelfde medaille – de medaille van terrorisme en Israël. Het economische evenwicht tussen Iran en Tel Aviv is hoger dan 60 miljard man. Het economische evenwicht tussen beide is groot. Alleen God weet of ze gezamenlijke ondergrondse olie- en gasprojecten hebben.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoYemeni Journalist Ahmed Al-Musaibily: Israel Is Our Number One Enemy but at Least It Does Not Try to Convert Muslims to Judaism the Same Way That Iran Converts Sunnis to Shia Islam” van 5 januari 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.