Opnieuw vier raketten vanuit Gaza gelanceerd; IDF bestookt doelwitten van terreurgroep Hamas

Woensdagmiddag 16 januari werden vier raketten gelanceerd vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied.

De lanceringen zorgden ervoor dat Red Alert Sirens schetterden in Kibbutz Saad, Nahal Oz en Kfar Aza. Twee raketten werden onderschept door het Iron Dome anti-raketafweersysteem, verklaarde de IDF. Er zijn geen gewonden gemeld.

Eerder werden vanuit op zondagnamiddag 12 januari ten minste twee raketten door terroristen vanuit Gaza naar Zuid-Israël afgevuurd maar deze schoten te kort en vielen neer in het gebied van Gaza zelves waar ze grote explosies veroorzaakten.

Gisteren werd tevens vanuit Gaza een explosief dat was bevestigd aan een tros ballonnen gelanceerd richting Israël en landde in de stad Sderot in het zuiden van Israël. Ontmijners van de Israëlische politie werden opgeroepen om de bom te neutraliseren. Wegen waren afgesloten in het gebied terwijl de politie het toneel beveiligde.

Bij wijze van vergelding raakten Israëlische jachtvliegtuigen op woensdagavond verschillende doelen van de Hamas-terroristische organisatie in de noordelijke Gazastrook, verklaarde een woordvoerder van de IDF. Onder de doelwitten die de IDF op woensdag heeft bestookt bevonden zich een basis voor Hamas-strijdkrachten en een faciliteit voor de productie van wapens.

De IDF verklaarde dat het het afvuren van raketten op Israëlisch grondgebied “zeer ernstig neemt en zal blijven optreden als noodzakelijk tegen pogingen om Israëlische burgers schade toe te brengen,” en voegde eraan toe: “De Hamas-terreurorganisatie is verantwoordelijk voor wat er binnen en buiten de Gazastrook gebeurt en het zal de gevolgen dragen voor acties tegen Israëlische burgers [die door om het even wie worden gepleegd].


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to a rocket attack from Gaza” en een artikelBomb attached to balloons launched by Muslim terrorists in Gaza lands in southern Israel” van 15 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIDF strikes Hamas sites in response to rocket barrage” van 16 januari 2020 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een artikel van Gary Willig “4 rockets launched from Gaza” en een artikelIDF strikes Hamas in response to Gaza rocket attacks” van 15 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.