Twee raketten vanuit Gaza afgevuurd; terroristen opgepakt die Israël probeerden binnen te gaan

Met de heisa met Iran, is de aandacht wat afgedwaald van de Gazastrook. Vandaar dat Palestijnse terroristen af en toe hun best doen om de aandacht weer naar zich toe te trekken. Hoewel de Israëlische pers er opvallend weinig aandacht aanbesteed en nog minder de Westerse pro-Palestijnse.

Raketten en terroristen
Arabieren in de Strook dat op zondag namiddag ten minste twee raketten die door moslimterroristen in Zuid-Israël zijn afgevuurd te vroeg neerkwamen en in Gaza explodeerden en grote explosies veroorzaakten.

Eerder op die dag klonken Code Red-raketsirenes in Nahal Oz. De IDF zei dat het alarm niet werd veroorzaakt door binnenkomend raketvuur. Volgens rapporten werden sirenes in Nahal Oz getriggerd door machinegeweervuur ​​in Gaza.

Op dinsdag arresteerden soldaten van de IDf een Palestijnse terrorist die het veiligheidsgrenshekken saboteerde en Israël binnenviel vanuit het noorden van Gaza nabij Nahal Oz. De terrorist werd gearresteerd in de buurt van de grenspost en door veiligheidstroepen meegenomen voor ondervraging.

Even later arresteerden andermaal drie moslimterroristen die het veiligheidsgrenshek saboteerden en Israël binnenvielen vanuit Gaza. De terroristen waren gewapend met een mes. Ze werden gearresteerd in de buurt van de grenspost en door veiligheidstroepen meegenomen voor ondervraging.

Judea & Samaria
Als onderdeel van een lopende campagne tegen illegale wapens, greep de Israëlische politie een M16-geweer en munitie tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie in Hebron. Een moslimterrorist werd gearresteerd en overgedragen aan beveiligingsinstanties voor verder onderzoek.

Eerder op dinsdag doorzochten IDF-troepen van het 931ste bataljon de Jabal Johar-wijk in de stad Hebron, waar ze drie wapens en munitie van verschillende typen vonden. Daarnaast werden twee moslim bedoeïenen die in het bezit waren van een pistool en munitie gearresteerd tijdens een inval in een bedoeïenencomplex in Gush Etzion.

Andermaal trachtten terroristen Joden te vermoorden door stenen te gooien naar voertuigen die van Ariel naar Tapuah Junction reisden. Vanmorgen werden extra aanvallen met stenen gemeld bij voertuigen die van Ariel naar de industriële zone van Sha’ar Binyamin reed.

Op maandagavond gooiden terroristen een brandbom naar een Israëlisch voertuig dat op Route 465 reed, nabij het Arabische dorp Aboud in Binyamin. Bovendien werd een brandbom naar een bus gegooid nabij het terreurnest van al-Arroub, in het Hebron-gebied. Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij de aanvallen.

Hamas
In de Gazastrook werd gisteren de zelfmoordactie van de 22-jarige Reem Saleh Riyashi plechtig herdacht, de eerste vrouwelijke Gazaanse zelfmoordterroriste van Hamas. Zestien jaar geleden, op 14 januari 2004, bracht Riyashi een bom van 2 kg tot ontploffing in het gebouw van de Erez grenspost met Israël.

Twee Israëlische soldaten, een politieman en een civiele beveiligingsmedewerker werden gedood: sergeant Tzur Or (20), korporaal Andrei Kegeles (19),  Gal Shapira (29) en grenspolitieagent Vladimir Trostinsky (22) bleven op slag dood. Zeven andere Israëliërs en vier Palestijnen raakten gewond.

In haar afscheids boodschap op video zei ze ondermeer: “Ik ben de martelares Reem Saleh Riyashi. Ik hoop dat de versnipperde ledematen van mijn lichaam granaatscherven zouden zijn die de Zionisten aan stukken zouden scheuren, aankloppend op de deur van de hemel met de schedels van Zionisten [in mijn handen].

Reem Riyashi, een moeder van 2, was de vrouw van een lokale Hamas-commandant en volgens Israëlische veiligheidsbronnen was ze betrokken bij een buitenechtelijke affaire met een andere Hamas-commandant uit Gaza. Haar zelfmoord werd door de twee overspeligen gepland met het doel om haar naam en eer te zuiveren.


Bronnen:

♦ naar een artikelRockets launched by Muslim terrorists towards Israel fell short and exploded inside Gaza” en een artikelMuslim terrorist arrested after invading Israel from Gaza” en een artikelAnother 3 Muslim terrorists arrested after invading Israel from Gaza” van 12 januari 2020 en een artikelMuslim terrorists arrested, weapons seized in counter-terrorism operations in Judea-Samaria” en een artikelMuslim terrorists continue attempting to murder Jews: Vehicles attacked in Judea-Samaria” van 14 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelSecurity forces raid PA village, locate weapon” van 10 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHamas suicide terrorist in farewell video: Zionists are “enemies of my religion… How often I desired to carry out a Martyrdom-seeking operation” van 14 januari 2004 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Twee raketten vanuit Gaza afgevuurd; terroristen opgepakt die Israël probeerden binnen te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.