Strijd tegen antisemitisme gaat viraal met de campagne ‘Stop This Story!’ +video

De strijd tegen de heropleving van antisemitisme wordt gevoerd naar sociale media in een poging om het bewustzijn van het probleem te vergroten en een moderne en relevante dialoog over deze oude plaag te creëren.

De ‘Stop this Story!’ -Campagne, geïnitieerd door het European Jewish Congress (EJC), heeft de steun gekregen van wereldberoemdheden en beïnvloeders, waaronder het Israëlische supermodel Bar Refaeli, actrice Vanessa Kirby van de succesvolle Netflix-show The Crown, sekstherapeut en overlevende van de Holocaust Dr. Ruth, voormalig NBA-speler Omri Casspi en president Reuven Rivlin, om de boodschap te verspreiden.

De campagne, uitgevoerd op Instagram, YouTube en andere platforms, maakt gebruik van de 3D-effecten van Instagram. De persoonlijkheden die bij het project betrokken zijn, hebben beelden van zichzelf gemaakt die hun handen omhoog houden met de woorden: ‘Stop This Story!’

Bovendien zal een time-lapse-videoproject, met Dr. Ruth Westheimer, 91, de wereldberoemde sekstherapeut, media-persoonlijkheid en overlevende van de Holocaust, in een reeks verhalen op Instagram en andere sociale media-platforms worden geplaatst.

De video belicht het eindeloze verhaal van antisemitisme, met behulp van indrukwekkende visuele technieken. ‘Met behulp van deze technologieën, inclusief time-lapse, zal het eindeloze verhaal van antisemitisme, van de jaren 1930 tot het jaar 2020, de wereld laten zien dat antisemitisme niet is geëindigd met de Holocaust en weer stoom wint tot angstaanjagende niveaus,’ zei het EJC.

De campagne volgt verschillende gewelddadige incidenten en daden van antisemitisch terrorisme, waaronder de recente machete-aanval in Monsey, New York, de schietpartij in Jersey City, New Jersey, afgelopen december, de synagoge-schietpartij in Halle, Duitsland, afgelopen oktober, de synagoge-schietpartij in Poway, Californië, afgelopen april en de synagoge-schietpartij in Pittsburgh, Pennsylvania, in oktober 2018.

Antisemitische incidenten in de VS, het VK en Frankrijk staan ​​op recordhoogten, terwijl recente onderzoeken door de Europese Unie, CNN en de Anti-Defamation League hoge niveaus aangeven van antisemitisch sentiment en geloof in de westerse wereld.

Antisemitisme, in al zijn verschillende vormen, schaadt joden over de hele wereld op dagelijkse basis, of het nu thuis, op straat, op scholen, universiteiten, synagogen en online is“, zei Moshe Kantor, voorzitter van de World Holocaust Forum Foundation en de European Jewish Congres, bij de lancering van het Stop this Story! -campagne.

Dit fenomeen zorgt ervoor dat meer dan 80% van de Joden in Europa vreest voor hun veiligheid en meer dan 40% van hen overweegt om hun huizen en gemeenschappen te verlaten,” zei hij. “De beste manier om vandaag berichten te verspreiden is via sociale media, omdat sociale netwerken en degenen die ze gebruiken de macht hebben om de nodige veranderingen in onze samenlevingen aan te brengen.

Instagram-gebruikers zijn een aanzienlijk demografisch segment dat snel groeit, en ik heb altijd betoogd dat de beste manier om elke vorm van vooroordelen te bestrijden, onderwijs en bewustwording is. Het creëren van bewustzijn van het antisemitisme is de eerste stap die nodig is om het te stoppen,” zei Kantor.

De campagne werd volgende week gelanceerd voorafgaand aan het Vijfde Wereld Holocaust Forum in Yad Vashem in Jeruzalem, getiteld ‘Herinnering aan de Holocaust, bestrijding van antisemitisme.’

Franse president Emmanuel Macron, Duitse president Frank-Walter Steinmeier, Italiaanse president Sergio Mattarella, Oostenrijkse president Alexander Van Der Bellen, de Russische president Vladimir Poetin en de Britse Prins Charles behoren tot de leiders die naar verwachting aan het evenement zullen deelnemen.

Bar Refaeli en Omri Casspi nemen deel aan de campagne ‘Stop this story!’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jeremy Sharon “Fight against antisemitism goes viral with ‘Stop this Story’ campaign” van 14 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel “‘Stop This Story!’: Celebrities join social media campaign against anti-Semitism” van 14 januari 2020 op de site van Arutz Sheva