Iraanse video toont de liquidaties van Trump, Pompeo, Netanyahu in het Witte Huis

Plaatje hierboven: Iraanse video van 10 januari 2020 toont de liquidaties van Donald Trump, Mike Pompeo en Benjamin Netanyahu in het Witte Huis in Washington D.C. [beeldbron: screenshot Memri]

Aan oorlogsretoriek vanuit de Iraanse Republiek is momenteel geen gebrek. De ene vervloeking en dreigementen jegens Israël, de VS en zijn president Donald Trump volgt op de andere.

De liquidatie van IRGC generaal Soleimani door de VS in combinatie met de vreselijke flater die werd begaan door de IRGC toen deze de dood van hun generaal wilde wreken en de luchtafweer van de IRGC ‘per ongeluk’ met twee raketten een Oekraïens passagiersvliegtuig neerhaalde waarbij 176 burgers werden gedood, doet de razernij en frustratie bij de Iraanse topfunctionarissen alleen maar toenemen.

Zo bijvoorbeeld werd op de Iraanse TV op 3 januari 2020 de plaatsvervangend commandant van de IRGC generaal Mohammad Reza Naqdi opgevoerd, die verklaarde: “Wat het zionistische regime betreft, zij [de Joden] moeten hun koffers pakken en teruggaan naar de Europese landen waar ze vandaan komen, of ze kunnen wachten op een beslissende slag van de islamitische natie. De keuze is aan hen. We willen geen bloedvergieten. Zij moeten hun keuze maken.

Vijf grote vissen
Maar het officiële persagentschap van Iran, het Fars News Agency, maakte het nog een stuk bonter. Een video uitgezonden door Iran’s Fars persbureau vorige week toont een dramatisering van een Iraanse wraakaanval op het Witte Huis in de nasleep van de moord op top-generaal Qassem Soleimani.

In de bewuste wraakvideo wordt de dood getoond van ‘de vijf grote vissen’ met op kop de Amerikaanse president Donald Trump, en vervolgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, Staatssecretaris Mike Pompeo, de Saoedische kroonprins Bin Salman en Massoud Rajavi, voormalig leider van Mujahedeen-e-Khalq (plaatje bovenaan, screenshot Memri).

Plaatje hierboven: Ook premier Benjamin Netanyahu ontkomt niet aan de Wraak van de Moellah’s van Iran. Op het einde van het filmpje is zijn levenloze lichaam te zien dat ligt tussen de brokstukken van het Witte Huis in Washington D.C. De ‘natte droom’ van Ali Khamenei is eindelijk uitgekomen… [beeldbron: screenshot Memri]

In de clip, verstrekt door het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI), horen we Iraanse ambtenaren over de dood van Soleimani spreken en plannen om wraak te nemen, met mogelijke doelen zoals Trump, Netanyahu, Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo en Saoedische kroonprins Mohammad Bin Salman. “We gaan voor de grote vis. Een vis rot van kop tot staart. We moeten op hun leiders richten,” zegt iemand.

Discussies worden gevolgd door een beslissing om aan te vallen. Speciale troepen zien dan het Witte Huis bestormen met enigszins dodgy effecten, terwijl het Amerikaanse Capitool explodeert. Uiteindelijk worden de lichamen van Trump, Netanyahu en Pompeo gezien op de bloedige vloer van het Witte Huis, terwijl op de achtergrond de stem van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei klinkt en die verklaart: “Ernstige wraak wacht op de criminelen wiens onzuivere handen zijn vervuild met [Soleimani’s] bloed.

Iranian Video Shows Assassination of Trump, Pompeo, Netanyahu in the White House


Bronnen:

♦ naar een artikelIranian video depicts killing of Trump, Netanyahu in assault on White House” van 15 januari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel en een videoIranian Video Shows Assassination of Trump, Pompeo, Netanyahu in the White House in Revenge for the Killing of Soleimani” van 10 januari 2020 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

♦ naar een artikel van Prof. Hillel Frisch “Photo-Ops Notwithstanding, Iran Faces the US Alone” van 15 januari 2020 op de site van The Begin–Sadat Center for Strategic Studies (BESA Center)

♦ naar een artikel van Sam Sokol “Iran has retaliated against Jewish targets before. But the Soleimani killing isn’t changing Jewish security around the world” van 13 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Iraanse video toont de liquidaties van Trump, Pompeo, Netanyahu in het Witte Huis

Reacties zijn gesloten.