Iraanse demonstranten in Teheran weigeren om over Amerikaanse en Israëlische vlaggen te stappen

Shahid Beheshti universitaire studenten in Teheran werden gefilmd terwijl ze weigerden om over een Amerikaanse en een Israëlische vlag op de grond te stappen, te midden van anti-regeringsmarsen en een waarschuwing aan Iran van president Trump om “demonstranten niet te doden”.

Tijdens de vorige massale protesten in Iran werden ongeveer 1500 mensen gedood tijdens minder dan twee weken van ‘onrust’ die begon op 15 november 2019. Het cijfer van de dodentol, dat aan Reuters werd verstrekt door drie Iraanse ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, omvatte ten minste 17 tieners en ongeveer 400 vrouwen.

“U bent hier verantwoordelijk voor, u liegt tegen ons dat de vijand Amerika is, maar de vijand is hier,” hoorden ze zingen in de video’s. Het gebruiken van iemands schoenen om op iets te stappen wordt vooral als beledigend beschouwd in de islamitische traditie. Het beleid van haat en terrorisme van het Iraanse regime wordt door Iraniërs zelf verworpen.

Boze menigten verzamelden zich op zaterdagavond en zondagochtend op verschillende locaties in Teheran, zongen “dood aan leugenaars” en riepen de Opperste Leider van het land, Ayatollah Ali Khamenei, op af te treden, nadat het land had toegegeven “een Oekraïens passagiersvliegtuig per ongeluk neer te schieten.”

Hoewel, ‘per ongeluk’? Insiders zeggen thans dat de Iraanse legertop doelbewust de Boeing uit de lucht schoot. Het had vooraf info verkregen “dat er zich veel Amerikanen bevonden onder de passagiers” aan boord van Vlucht PS752 geëxploiteerd door Ukrainian International Airlines (UIA). Iran was uit op vergelding voor generaal Soleimani die op donderdagavond van 2 januari 2020 werd geliquideerd door een Amerikaanse doelgerichte drone-aanval. Een pijnlijke vergissing van de Iraanse luchtafweer zo bleek want er zat geen enkele Amerikaan aan boord van de Oekraïense Boeing. Een complete maar wel dodelijke flater. Het is duidelijk dat Iran (voorlopig althans en zolang het kan) de volledige waarheid blijft achterhouden.

Terwijl de manifesteerders “Dood aan de Islamitische Republiek” scnadeerden, gebruikten de paramilitaire veiligheidstroepen van het regime ambulances om zwaar bewapende paramilitaire politie in het midden van de menigte te loodsen om de demonstratie uiteen te rukken.

Iran heeft momenteel ook de toegang tot het internet geblokkeerd. President Trump waarschuwde Iran: “Aan de leiders van Iran – laat uw protesters niet doden. Duizenden zijn al door u gedood of gevangengeze, en de wereld kijkt toe. Wat nog belangrijker is, is dat de VS toekijkt. Schakel uw internet weer in en laat verslaggevers vrij rondlopen! Stop met het vermoorden van je grote Iraanse volk!

Premier Netanyahu vanochtend, aan het begin van de wekelijkse kabinetsbijeenkomst, zei dat Iran loog over het neerschieten van een Oekraïens passagiersvliegtuig en het vermoorden van alle 176 aan boord, net zoals ze logen over hun geheime nucleaire programma.

Plaatje hierboven en onder: Teheran, 8 juni 2018. Demonstranten in Iran verbranden een pop die president Donald Trump (mét Davidster) moet voorstellen, op Al Quds Dag (arabisch voor Jeruzalem Dag), een jaarlijks feest tegen de VS en Israël dat sinds 1979 wordt gevierd [beeldbron: AFP/Getty Images]


Bronnen:

♦ naar een artikelIranian students refuse to trample US, Israeli flags, demand ‘death to liars’ over shot down plane” van 12 juni 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel‘DEATH TO LIARS!’: Iranians Turn On Ayatollah, Demand Resignation Over Shot Down Plane” van 11 januari 2020 op de site van The Daily Wire

♦ naar een artikelNetanyahu backs Iranian protesters after Tehran admits downing plane” en een artikelAs protests restart in Iran, demonstrators refuse to trample US, Israeli flags” van 12 januari 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Iraanse demonstranten in Teheran weigeren om over Amerikaanse en Israëlische vlaggen te stappen

 1. Iraanse studenten & anderen proberen opnieuw, met gevaar voor eigen leven, hun leven levenswaardig te maken zonder de moordende invloed van de Ayatollah’s en hun fanatieke regime.

  President Trump heeft hen luid & duidelijk gesteund…..en wat doet het ‘beschaafde’ Europa met haar beroemde ‘normen & waarden?

  Die torpedeert hun poging door dit fanatieke regime te blijven steunen via het slappe excuus de ‘atoom deal’ te willen redden (hun eigen financiele deals bedoelend)….i.p.v. als één sterk blok achter Amerika, de sancties én de protesters te staan.

  Dat is de énige taal die de Ayatolla’s begrijpen en waarmee er dingen veranderd kunnen worden, alleen willen debiele Europeanen (én Trudeau/Canada) dit niet begrijpen.

  Gisteren een discussie op Duitsland gezien waarin het probleem duidelijk werd…..*onuitwisbare Trmp haat vermengt met angst, onkunde & gezwets…..en een enorm applaus hiervoor.

  Het was te genant voor woorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.