Hamasleider Ismail Haniyeh eert gedode Iraanse generaal Soleimani in Teheran

In een toespraak van 6 januari in Teheran die werd uitgezonden op de Mayadeen-TV van Libanon, bood Ismail Haniyeh (links), leider van het politburo van Hamas, zijn condoleances aan de Iraanse Opperste Geestelijke Leider Ali Khamenei, de Iraanse leiders en het Iraanse volk voor de liquidatie op 3 januari door de Verenigde Staten van Quds Force Commandant Qassem Soleimani (rechts).

Haniyeh prees Soleimani voor zijn rol bij het opbouwen van het Palestijnse ‘verzet’, en zei dat de ‘gruwelijke misdaad’ van de Amerikanen de ‘arrogante en schurkengeest’ weerspiegelde die betrekking heeft op ‘de bloedbaden in het gezegende land van Palestina’.

Moorden zoals die van Soleimani, maken de moslims alleen maar vastbeslotener om verder te gaan naar de bevrijding van Jeruzalem, Palestina en de wil van de islamitische natie. Haniyeh voegde eraan toe dat Soleimani ‘een martelaar voor Jeruzalem’ is.

Hieronder volgen enkele fragmenten uit zijn toespraak:

[Ik ben gekomen] om onze condoleances te betuigen aan de leider Ali Khamenei en aan de Islamitische Republiek Iran – haar leiders, haar regering en haar volk – voor het martelaarschap van de commandant Qassem Soleimani, moge Allah genade hebben met zijn ziel. We staan ​​hier vandaag om onze oprechte gevoelens te uiten jegens een dierbare broeder, een leider, een martelaar die Palestina en het verzet voorzag van wat het in staat stelde de macht, standvastigheid en toewijding die het vandaag heeft te bereiken. Deze gruwelijke misdaad gepleegd door de Amerikanen weerspiegelt de criminele, arrogante en schurken geest die betrekking heeft op alle slachtingen, en in het bijzonder de slachtingen in het gezegende land van Palestina. De geest van criminaliteit die zich openbaarde met de moord op de martelaar en leider Soleimani gaf de dekmantel voor de misdaden en de geest van criminaliteit van de zionistische bezetting om de leiders van het verzet in Palestina en buiten Palestina te vermoorden. De hele wereld zou deze gruwelijke misdaad moeten afwijzen en veroordelen en degenen die het begaan moeten straffen. Ik zeg dat de onderneming van verzet in Palestina en in de regio nooit zal verzwakken en zich nooit zal terugtrekken. De moorden maken ons alleen maar krachtiger, standvastiger en vastbesloten om verder te gaan naar de bevrijding van Jeruzalem en Palestina, en naar de bevrijding van de wil van deze islamitische natie, zo Allah het wil. Ik zou mijn woorden willen beëindigen bij deze machtige gelegenheid door te zeggen dat de martelaar en leider Soleimani – die zijn leven doorbracht met het ondersteunen van het verzet als hoofd van de Quds Force in de Iraanse Revolutionaire Garde – op grond van alles dat hij Heeft gedaan, is een martelaar voor Jeruzalem. Hij is een martelaar voor Jeruzalem, hij is een martelaar voor Jeruzalem!

Plaatje hierboven: Een politieman van Hamas houdt de wacht tijdens een rouwceremonie ter ere van de gedode Iraanse militaire commandant Qassem Soleimani (portret), Gaza City, Gaza, 4 januari 2020 [beeldbron: Mahmud Hamas/AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas leader eulogizes Soleimani in Tehran” van 3 januari 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Roi Kais en Elior Levy “Iran extends hand to new Hamas leader Haniyeh. Soleimani saying that Iran hopes to strengthen relations with the terror group turned political party, renew resistance against the Zionists and retake Jerusalem – seeking an invigoration of the ‘holy war’ against Israel” van 24 mei 2017 op de site van Ynet News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.