Moslims en Palestijnse ‘primitieve terroristen’ zijn boos op The Messiah van Netflix

Plaatje hierboven: In de pilootaflevering van de omstreden Netflix-serie The Messiah, rol gespeeld door de Belgische acteur Mehdi Dehbi, leidt de nieuwe Christus zowat  2000 Syrisch-Palestijnse vluchtelingen naar Israël waar hij gearresteerd en ondervraagd wordt door de Shin Bet [beeldbron: IMDB]

De ‘Messiah’ van Netflix is ​​nog geen twee weken oud en heeft al veel controverses opgeleverd om de premium streaming-service de rest van het jaar te kunnen gebruiken.

De serie, die gaat over hoe de wereld reageert op een mysterieuze, almachtige figuur, heeft de Arabieren en Iraniërs woedend gemaakt vanwege de weergave van het hoofdpersonage van de serie.

Moslims vermoeden dat de hoofdpersoon, Al-Masih (gespeeld door de Belgische acteur Mehdi Dehbi), wordt verondersteld de Dajjal of de antichrist te vertegenwoordigen, maar de serie suggereert dat deze heilige figuur misschien een door de staat gesponsorde antichrist is.

Primitieve terroristen
Al-Masih trekt de aandacht van de CIA en de Mossad wanneer hij duizenden Palestijnse vluchtelingen in Syrië naar Israël probeert te smokkelen. Een vernietigende recensie van het Midden-Oosten Eye heeft bijvoorbeeld geen woorden gespaard: “Het script van Messiah is zo onsamenhangend, het is genoeg om je je geloof te laten verliezen als je nog enigszins een religie zou kunnen hebben, vermoeiende flatliners, lomp acteren en een stuurloos complot.

De auteur beschuldigt ook de show van het proberen om westerse karakters op een genuanceerde manier af te beelden, terwijl hij Palestijnen en Syrische vluchtelingen schildert als primitieve terroristen. “Door Palestijnse rechten voor vrijheid te koppelen aan een dubbelzinnig en ambivalent karakter, die al dan niet een messias is, probeert de serie de ambitie van een volk te fictionaliseren,” vervolgt hij.

Maar wat critici buiten het Midden-Oosten ook verontwaardigd heeft, is de onthulling van de show dat Al-Masih een Iraanse agent zou zijn. Zoals The Raw Story opmerkt, “gaat de show een duidelijk en gevaarlijk geopolitiek verhaal voort dat de weg bereidt voor christelijk rechts: Amerika moet samenwerken met Israël om Iraanse terroristen te verslaan wiens invloed het Midden-Oosten doordringt.

Evenzo zei de Amerikaanse christelijke komiek Jeremy McLellan: “Kijkend naar de Messiah op Netflix en het is pijnlijk duidelijk direct dat hij eigenlijk de Dajjal of de antichrist is. Aanwijzingen zijn onder meer zijn naam al-Masih, afkomstig uit Iran (wat nu slecht is), verwijzingen naar een oog, en niet blank zoals de oorspronkelijke Jezus.” Het is dan ook geen verrassing dat Iran New Now de serie als een volle “rechtse claptrap” beschouwt.

Plaatje hieronder: Het is nog even geduld oefenen maar als het effe mee zit zien we misschien in één van de volgende afleveringen Al-Masih, aka The Messiah, over het water wandelen zoals ene Christus het hem een tijd geleden al eens heeft voorgedaan. De sjlemiele anti-christ Al-Masih die op het water gaat racen tegen de Ware Christus? Wie gaat het halen? In de film kan tegenwoordig alles 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikel van Noa Amouyal “Netflix’s ‘Messiah’ demonizes Muslims, critics allege; New series about all-powerful, mysterious figure with possible holy powers draws outrage” van 12 januari 2020 op de site van Israel Hayom

♦ een artikel op deze blogNieuwe Netflix-serie Messiah doet harten van gelovigen en bijgelovigen sneller slaan” van 2 januari 2020

♦ naar een artikel van Aaron Reich “Jordan asks Netflix not air controversial series ‘Messiah’ in the country” van 1 januari 2020 en een artikel van Hagay Hacohen “The Messiah came to Tel Aviv, was beaten and arrested by police” van 30 oktober 2019 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.