PLO topman Jibril Rajoub eist boycot van Israël in de sport

Deze week eiste Jibril Rajoub de implementatie van alle boycotclausules die “normalisatie” met Israël in de sport verbieden, zoals overeengekomen door de Raad van Arabische Ministers voor Jeugd en Sport in oktober 2019.

Rajoub, die hoofd is van de PLO Supreme Council for Youth en secretaris van het Sport- en Fatah Centraal Comité, maakte destijds de definities van de verboden “normalisatie met de bezetting” bekend. In de officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida, schreef Rajoub op 5 januari 2020:

Rajoub … eiste de bepalingen van de beslissing van het Uitvoerend Bureau te implementeren die relevant zijn voor normalisatie op het gebied van sport en die vooraf waren goedgekeurd: om te weigeren deel te nemen in alle gevallen waarin de bezettingsstaat gastheer is; weigeren om een ​​evenement te organiseren waaraan Israëlische groepen deelnemen; en voor elke Arabische atleet om te weigeren om tegen een Israëlische atleet te concurreren. Hij bracht zegeningen over aan alle Arabische atleten die weigerden te concurreren met Israëlische atleten.

Rajoub kondigde voor het eerst de boycotbeslissingen van de Arabische sportwereld aan, zoals gedefinieerd door het uitvoerend bureau van de Raad van Arabische Ministers voor Jeugd en Sport tijdens een diner in oktober 2019, georganiseerd door de PA presidentiële instelling ter ere van het bezoekende Saoedi-Arabische nationale voetbalteam, zoals gemeld door Palestinian Media Watch:

A. Geen enkele Arabier neemt deel aan sportactiviteiten in Israël. Met andere woorden, een die Israël herbergt. B. We verwerpen dat elke Arabische of islamitische staat kampioenschappen organiseert met deelname van Israëli’s. C. Elke atleet die een etappe vooruit gaat en een Israëliër tegen hem concurreert, zal hem niet ontmoeten.

Deelnemers waren onder meer de PA-premier Muhammad Shtayyeh, ministers van de regering, leden van het PLO-uitvoerend comité en het centraal comité van Fatah, commandanten van de PA Security Forces en leiders van de particuliere sector. Ten slotte bekleedt Rajoub ook de functie van voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, die lid is van de FIFA.

Rajoubs oproep tot voortdurende boycot van Israël is in directe overtreding van de FIFA-regels. PMW heeft meerdere klachten bij de FIFA ingediend over Rajoub, waarvan er één heeft geleid tot de schorsing van Rajoub uit het Palestijnse voetbal en alle FIFA-activiteiten voor een jaar. Rajoub was furieus en gaf PMW de schuld voor deze strafmaatregel.

Video: Top PA official explains prohibited “normalization” in sports with Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Jibril Rajoub demands boycott of Israel in sports” van 8 januari 2020 en een artikelTop PA official explains prohibited “normalization” in sports with Israel” 15 oktober 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PLO topman Jibril Rajoub eist boycot van Israël in de sport

  1. Nadat hij door de FIFA voor een jaar werd verbannen voor zijn haatspeech en bedreigingen tegen Lionel Messie, spuugt deze door haat gefrustreerde ‘sportman’ nu vergif.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.