Het is tijd om gewelddadig antisemitisme te noemen wat het is: binnenlands terrorisme

Het einde van 2019 had een tijd van vreugde moeten zijn voor Joodse Amerikanen die Chanoeka vieren en een nieuw decennium inluiden. In plaats daarvan werd Chanoeka ontsierd door talloze gewelddaden en andere vormen van antisemitisme, waardoor Joden zich afvroegen hoe het mogelijk is dat we in 2020 vandaag minder veilig zijn dan ooit tevoren in Amerika.

Terwijl Amerikaanse Joden worstelen met het bestrijden van toenemende haat en onverdraagzaamheid, is één ding duidelijk: de daders van antisemitisch geweld moeten voor het gerecht worden gebracht en onze regering moet er niet alleen voor zorgen dat ze worden aangehouden en gestraft, maar dat we voorkomen en toekomstige aanvallen af ​​te schrikken.

Binnenlands terrorisme
Zelfs in dit tijdperk van partijdige polarisatie zou je hopen en verwachten dat onze gekozen functionarissen het eens zouden kunnen worden over de noodzaak om de plaag van antisemitisme en andere vormen van onverdraagzaamheid te bestrijden met zinvolle gerechtelijke stappen. Dit moet een veelzijdige inspanning zijn, zowel op korte als op lange termijn, die inhoudt dat ervoor moet worden gezorgd dat de daders van binnenlands terrorisme als terroristen worden gestraft.

Onlangs beschreef de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo de antisemitische mesaanval in Monsey, New York nauwkeurig als een daad van ‘binnenlands terrorisme’. Dezelfde taal werd door de FBI gebruikt in reactie op de aanslag in december op een koosjere markt. De FBI maakte bijna 100 arrestaties en opende 850 onderzoeken in verband met binnenlands terrorisme in de eerste negen maanden van 2019, met als hoogtepunt een golf van antisemitisch geweld in en rond New York in de laatste week van 2019.

Maar het label van ‘binnenlands terrorisme’ vertegenwoordigt momenteel niet meer dan woorden op een pagina als het gaat om de wet. Er moet meer worden gedaan. De huidige wet definieert binnenlands terrorisme als een gevaarlijke handeling die zich op Amerikaans grondgebied voordoet en die strafwetten overtreedt op manieren die “bedoeld zijn om een ​​burgerbevolking te intimideren of te dwingen.”

De gewelddadige antisemitische aanvallen die we recent in Amerika hebben gezien, zijn precies dat – intimideren en angst creëren bij onschuldige burgers. Of het fysiek aanvallen is van Joden die op straat lopen, het vermoorden van Joden die in synagogen of hun huizen aanbidden of geweld plegen tegen Joodse instellingen en bedrijven, deze antisemitische haatmisdrijven zijn daden van binnenlands terrorisme.

Als de daders van dergelijke daden in het buitenland zijn gevestigd of deel uitmaken van een internationale terroristische organisatie, worden ze als terroristen vervolgd. Maar omdat het Amerikanen zijn die in eigen land opereren, behandelen we ze anders onder de bestaande wetgeving. Dit is onaanvaardbaar en moet veranderen.

Binnenlands terrorisme moet worden bestreden met dezelfde instrumenten als internationaal terrorisme, waarbij een zorgvuldige afweging moet worden gemaakt tussen de noodzaak om de veiligheid te verbeteren en de waarborgen om de burgerlijke vrijheden te beschermen en te verdedigen tegen schending van grondwettelijke rechten.

Amerikanen hebben drie keer meer kans om het doelwit te zijn van een terroristische aanslag door een Amerikaan dan door een vreemdeling die in eigen land opereert. Dit is de reden waarom federale en nationale wetgevers het voorbeeld van New York zouden moeten volgen, waar regering Cuomo onlangs beloofde een wetsvoorstel in te voeren dat het classificeren van massaal geweld gemotiveerd door haat als daden van binnenlands terrorisme omvat, en een toenemende straf voor de daders van dergelijke daden.

In zijn State of the State-toespraak eerder deze week schetste gouverneur Cuomo zijn voorstel voor dergelijke wetgeving, moedigde hij andere staten aan om soortgelijke actie te ondernemen en kondigde hij plannen aan om een ​​task force op te richten om de kwestie te onderzoeken. Dit zijn kritisch belangrijke maatregelen die een krachtige boodschap uitzenden dat antisemitisch geweld met de bedoeling massale causaliteit te veroorzaken en een gemeenschap te terroriseren niet alleen gruwelijk is, maar ook een daad van terrorisme.

Het Congres moet ook de Domestic Terrorism Prevention Act goedkeuren, waarmee kantoren worden opgericht die zijn toegewijd aan het bewaken en bestrijden van binnenlands terrorisme in de hele Amerikaanse overheid. Het wetsvoorstel zou ons vermogen om binnenlands terrorisme te bestrijden verbeteren door te eisen dat informatie wordt gedeeld met wetshandhavingsinstanties en het publiek, en door ervoor te zorgen dat wetshandhavingsinstanties op dit gebied goed worden opgeleid.

Het goedkeuren van dergelijke wetgeving, gecombineerd met wetgeving die strenge straffen zou opleggen voor binnenlands terrorisme, zou op een kritiek moment een krachtige boodschap overbrengen. Ons politieke klimaat heeft een vuur van haat, blank nationalisme en antisemitisme aangewakkerd dat ons herinnert aan de donkerste momenten in onze geschiedenis als joden. Helaas heeft de opkomst van antisemitisme geen tekenen van afzwakking aangetoond.

In de periode van vijf weken van 1 december 2019 tot 6 januari 2020 heeft de Anti-Defamation League alleen al in New York 43 antisemitische incidenten bevestigd. Dit betekent een toename van meer dan 40 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en omvat een van de meest gewelddadige antisemitische aanvallen in de staat New York in het recente geheugen.

We zien nu hoe de historische symptomen van angst en haat, zelfs in een land als het onze, kunnen leiden tot geweld en onze heilige waarden van inclusie en gelijkheid bedreigen. Dit is het moment voor alle Amerikanen om op te staan ​​en met één stem te spreken ter ondersteuning van waardigheid en veiligheid voor de Joodse gemeenschap en alle groepen die het doelwit zijn van geweld.

Dit is onze geschiedenis en onze erfenis, en daarom kwam de Joodse Democratische Raad van Amerika, die ik voorzit, onlangs samen met Joden en niet-Joden uit het hele politieke spectrum om zinvolle actie te eisen tegen antisemitisme op de “No Fear. No Hate” -rally tegen antisemitisme in New York.

We moeten blijven samenwerken om te eisen dat onze gekozen functionarissen meer doen om onze veiligheid te waarborgen, en actie ondernemen om deze te beschermen. Een belangrijke maatregel om dit te doen is door gewelddadig antisemitisme te herkennen en te bestraffen voor wat het is – binnenlands terrorisme.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Klein “It’s time to call violent anti-Semitism what it is: domestic terrorism” van 10 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.