Het morele bankroet van links houdt het schurkenregime in Iran in het zadel

Plaatje hierboven: “Een verzoener is iemand die een krokodil voedert in de hoop dat die hem pas als laatste zal opeten” (Sir Winston Churchill: “An appeaser is one who feeds a crocodile hoping it will eat him last”) [beeldbron: een cartoon van Ronny Gordon/A7]

“De Europese Unie zal geen inspanningen sparen in haar pogingen om het I​nternationale Atoomakkoord in leven te houden dat Iran ervan weerhoudt atoomwapens te ontwikkelen. Het gebruik van wapens moet nu stoppen om ruimte te maken voor dialoog. We worden opgeroepen om al het mogelijke te doen om de gesprekken weer op gang te brengen. Dat kan niet genoeg gebeuren.” [Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie op 7 januari 2020 na de dood van Soleimani / bron]

“Dood aan Amerika! De grote Satan!” klinken de voorspelbare kreten in de straten van Teheran na de liquidatie door president Trump van de Iraanse generaal Qassim Soleimani.

Opmerkingen van veel politieke leiders in Groot-Brittannië suggereren dat hun eigen gevoelens misschien niet veel anders zijn. De reactie van Jeremy Corbyn, in ieder geval nu politiek irrelevant, was zo voorspelbaar dat het kan worden overgeslagen. De kandidaten om hem te vervangen stonden ook in de rij om de actie van Trump te veroordelen, onder leiding van Shadow Foreign Secretary Emily Thornberry die sprak over ‘Trump’s roekeloze strijd tegen oorlog’.

Clive Lewis veroordeelde ‘deze cowboyactie’. Is het strategische naïviteit die deze mensen naar Washington brengt tegenover Teheran? Zulke beoordelingen als deze kunnen Ayatollah Khamenei alleen maar aanmoedigen in zijn plannen om wraak te nemen op Amerika. Wanhopig om de EU verder van de VS te scheiden, kent hij de waarde van dergelijke steun en eist hij dat Europese leiders president Trump veroordelen.

Gelukkig zijn onze premier en minister van Buitenlandse Zaken niet in de val gelopen om de kant van Teheran te kiezen. Ze erkennen dat Iran een even grote bedreiging voor het VK is, soms gebrandmerkt door Teheran als de ‘kleine Satan’. De Quds Force van Soleimani leidde het doden van tientallen Britse soldaten in Irak en Afghanistan, naast meer dan 1.000 Amerikanen.

In 2015 richtten de proxy’s van Soleimani een bommenfabriek op met drie ton explosief materiaal in Noord-Londen. Elders in Europa werd een door Quds Force georganiseerde bomaanslag in Frankrijk voorkomen in 2018 en werden twee Nederlandse burgers in 2015 en 2017 vermoord in Nederland.

Khamenei heeft gezegd dat hij zich niet langer zal houden aan de nucleaire deal met de P5 + 1. Ondanks de vastberadenheid van de Europese leiders om zich aan de overeenkomst van president Obama vast te houden, weten ze dat Teheran hen voor de gek houdt sinds het voor het eerst werd ingevoerd.

In ieder geval zou deze gebrekkige deal Iran in staat hebben gesteld binnen een paar jaar legitiem materiaal voor kernwapens te ontwikkelen, waardoor de hele wereld wordt bedreigd. In plaats van Khamenei’s plannen voor gewelddadige vergelding onbedoeld aan te moedigen, zouden Europese politieke leiders moeten werken aan de val van zijn vicieuze dictatuur of hem op zijn minst dwingen tot matiging.

Reeds onder ernstige bedreiging van binnenuit, is het regime ernstig verzwakt door de moord op Soleimani die Iranese kwetsbaarheid voor zijn eigen volk blootlegde tegenover de Amerikaanse macht. EU-regeringen moeten Iran en zijn gewelddadige acties overal veroordelen en president Trump steunen bij het opnieuw opleggen van sancties. Het maakt niet uit hoe bitter een pil voor hen is, het is de juiste weg voor de fatsoenlijke mensen van Iran en de veiligheid van anderen in het Midden-Oosten.

Volgens Sir Keir Starmer, huidige favoriet om Corbyn te vervangen: “We moeten Iran betrekken, niet isoleren.” Hij is helemaal verkeerd, vermoedelijk onbewust dat decennia van betrokkenheid en verzoening alleen hebben geleid tot meer geweld, nooit een centimeter dichter bij vrede. De regering moet hem negeren en zich voorbereiden om Amerika te steunen met diplomatieke en militaire actie als deze situatie escaleert, waardoor Teheran duidelijk wordt dat zij dat zullen doen.

Plaatje hierboven: Ayatollah Ali Khamenei, de feitelijke chef van Iran, bedreigde op vrijdag 15 juni 2018 andermaal Israël: “Het Zionistische regime zal verdwijnen. Alle historische ervaringen impliceren dit met stellige zekerheid. Zonder twijfel zal het Zionistische regime verdwijnen in een niet zo verre toekomst.” [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van kolonel Richard Kemp “Barbarous Iran is the real Great Satan, but the morally bankrupt Left is incapable of admitting it” van 7 januari 2020 op de site van Col. Richard Kemp

♦ naar een artikelEU promises to try to save nuke deal as Iran steps away after Soleimani killing” van 8 januari 2020 op de site van The Times of Israel

♦ een artikel op deze blogLaat Europa zelf de prijs betalen voor zijn verzoeningsbeleid tav Iran” van 16 juni 2018

Een gedachte over “Het morele bankroet van links houdt het schurkenregime in Iran in het zadel

Reacties zijn gesloten.