Netanyahu waarschuwt voor een ‘klap’ als Iran Israël aanvalt

Premier Binyamin Netanyahu waarschuwde woensdag dat Israël een ‘daverende slag’ zou slaan als het wordt aangevallen door aartsvijand Iran, terwijl regionale spanningen stijgen na de liquidatie door de VS van een vooraanstaande Iraanse generaal.

Iedereen die ons aanvalt, zal een daverende klap krijgen“, vertelde de premier woensdag tijdens de Kohelet Policy Forum-conferentie in Jeruzalem, nadat Iran een salvo vergeldingsraketten lanceerde op bases gebruikt door Amerikaanse troepen die in Irak waren ingezet.

Netanyahu heeft het doelwit van de Amerikaanse drone-aanval van vorige week – majoor-generaal Qasem Soleimani, commandant van de afdeling buitenlandse operaties van de Iraanse Revolutionaire Garde – beschreven als een ‘terrorist-in-chief‘.

De Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) waarschuwde dinsdagavond dat het niet alleen de VS zou treffen, maar ook de Amerikaanse bondgenoten – inclusief Israël – als de VS wraak nemen op de Islamitische republiek na de ballistische raketaanvallen van Iran op Iraakse bases die door Amerikaanse troepen worden gebruikt.

Video: PM Netanyahu Statement on Targeting of Qassem Soleimani

In een verklaring geciteerd door de Tasnim Nieuws Agentschap, zei de IRGC:

We waarschuwen de Grote Satan, het bloeddorstige en arrogante regime van de VS, dat elke nieuwe slechte daad of meer bewegingen en agressies (tegen Iran) pijnlijkere en verpletterende reacties zullen veroorzaken. We waarschuwen alle Amerikaanse bondgenoten die hun bases aan hun terroristische leger hebben gegeven dat elk territorium dat op een of andere manier het beginpunt wordt van vijandige en agressieve acties tegen de Islamitische Republiek Iran. We beschouwen het zionistische regime (van Israël) op geen enkele manier als gescheiden van het criminele Amerikaanse regime in deze misdaden.

Ondanks de dreiging schatten bronnen in het beveiligingsbedrijf van Israël woensdag echter dat de reactie van Iran op de laatste escalatie eerder beperkt zal blijven en dat Iran zich waarschijnlijk niet op Israël zou richten.

Iran lanceerde een dozijn ballistische raketten op Iraakse bases die enkele van de ongeveer 5.000 Amerikaanse troepen huisvesten die in Irak zijn ingezet. Er zijn geen meldingen van Amerikaanse slachtoffers in de aanslagen.

Hoewel The Tehran Times spreekt “van minstens 80 gedode Amerikaanse soldaten” spreekt en de overwinning claimt waarmee Soleimani gewroken zou zijn. Andermaal FAKE-news, want er zijn geen slachtoffers gevallen.

En nu tijd voor… Muziek!
De bekende Israëlische dj Noy Alooshe heeft een satirische muziekclip gemaakt Bi Bi Pro Americano met zijn eerste minister Benjamin Netanjahoe in de hoofdrol. Hij haalde het pro-Amerikaanse discours van Netanjahoe voor het Congres in Washington door de mixer. Eerder was kolonel Gaddafi al zijn doelwit.

En als uitsmijter deze hilarische videomanipulatie van premier Benjamin Netanjahoe’s toespraak van dinsdag 24 mei 2011 in het Amerikaanse Congres. De sfeer is opperbest en zoals u meteen zal merken is thans heel Amerika in de ban van Bibi, èn… de liefde is wederzijds: Bi Bi Pro Americano !! 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu warns of ‘resounding blow’ if Iran attacks Israel” van 8 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelNetanyahu warns of ‘resounding blow’ if Iran attacks Israel” van 8 januari 2020 op de site van The Economic Times

Een gedachte over “Netanyahu waarschuwt voor een ‘klap’ als Iran Israël aanvalt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.