Iraanse joden condoleren zich bij familie van overleden Iraanse generaal Qassem Soleimani

Plaatje hierboven: Rabbijn Younes Hamami Lalehzar ontsteekt kaarsen tijdens het feest van Chanoeka in de Abrishami synagoge in de Palestinastraat in Teheran, Iran. Iraanse joden over het leven (overleven?) in de ‘vijandelijke staat’ van Israël: “We voelen ons veilig en gelukkig” [beeldbron: The Independent]

Iraanse joden hebben een condoleance-oproep gedaan in het huis van de geliquideerde generaal Qassem Soleimani. De delegatie werd geleid door rabbijn Yehuda Gerami, opperrabbijn van de Iraanse Joodse gemeenschap.

Vertegenwoordigers van andere Iraanse minderheidsreligies deden ook condoleance-oproepen. Leden van de Joodse gemeenschap van Teheran woonden ook de begrafenis bij, meldde de Hebreeuwse haredi-orthodoxe nieuwswebsite Bahadrei Hadarim.

“Leden van de Joodse gemeenschap, net als de rest van de Iraanse samenleving, zijn aanwezig en staan ​​voor de idealen van de revolutie,” las een verklaring van Solomon Kohan Sadegh, een vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap, meldde de Jerusalem Post, daarbij verwijzend naar de Iranian Students News Agency, of ISNA.

Kort na de Amerikaanse luchtaanval die Soleimani vroeg op vrijdagochtend doodde, gaf de Joodse gemeenschap ook een verklaring af waarin stond: “God zal het bloed van Soleimani wreken,” meldde Israel Hayom. Rani Amrani van Israel’s RadioRan, een Farsi-taalstation, vertelde Israel Hayom dat het “heel belangrijk is dat minderheden in Iran, vooral de Joden, de dood van Soleimani veroordelen, zodat ze niet het doelwit zouden zijn als buitenstaander.”

De Perzische / Israëlische radio-persoonlijkheid Rani Amrani vertelde Yisrael Hayom echter dat de Joden vaak verkondigen dat ze zich aan de zijde van het regime scharen om vervolging te voorkomen, hoewel zij stiekem met Israël zeggen: “Ze zijn bang voor antisemitisme en zullen niet worden lastiggevallen. Vele malen tijdens de demonstraties op de dag van Jeruzalem komen de joden naar buiten en protesteren omdat ze niet willen worden lastiggevallen. In hun hart houden ze van Israël.”

Plaatje hierboven: “Zoroastriërs, joden, christenen en moslims bezochten het huis van #QassemSoleimani in Teheran om hun respect te betuigen aan de gemartelde commandant van de IRG. Een land met een multiculturele en religieus-religieuze achtergrond dat zijn leiderschap respecteert. In tegenstelling tot een natie die we kennen,” twitter via http://Isna.ir


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Sidman “Jews and Christians in Iran Forced to Pay Respects at Soulemani Home” van 7 januari 2020 op de site van Breaking News Israel (BIN)

♦ naar een artikelIranian Jews pay condolence call to family of assassinated Iranian general Qassem Soleimani” van 7 januari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelIran’s Jewish community pays condolences for Soleimani’s death” van 7 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Iraanse joden condoleren zich bij familie van overleden Iraanse generaal Qassem Soleimani

  1. Uit het Nederlands woordenboek: “Uit wiens hand men eet wiens woord men spreekt”

    (=diegene bij wie we ons geld verdienen geven we meestal gelijk en de schrik voor vervolging en zelfs executie doet de rest…)

    Like

  2. Meehuilen met de wolven.

    Ook vele van de miljoenen Iraanse treurenden werden ‘beleefd doch dringend’ opgeroepen dit te doen….of het risico te lopen als verrader van het regime gebrandmerkt te worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.