VS: Democratisch afgevaardigde Ilhan Omar uitgeroepen tot ‘Antisemiet van het Jaar 2019’

Plaatje hierboven: De 37-jarige Ilhan Abdullahi Omar, een moslima van Somalische origine, zetelt sinds 3 januari 2019 als volksvertegenwoordiger voor de Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party (DFL), een centrumlinkse coalitiepartij van de Democratische partij, in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zij demonstreerde eerder met een bord “Free Palestine” een islamitisch eufemisme voor “Wipe Israel of the Map” (veeg Israël van de kaart) [beeldbron]

Volksvertegenwoordiger voor de Democratische Partij Ilhan Omar uit Minnesota (VS) werd onlangs uitgeroepen tot de antisemiet van het jaar 2019 door een organisatie die de verspreiding van anti-joodse vooroordelen wil bestrijden.

De organisatie StopAntiSemitism.org verkoos Omar, die herhaaldelijk anti-Israëlische en antisemitische samenzweringstheorieën heeft verspreid, na een openbare nominatie en stemperiode, schreef aldus de groep in een persbericht op maandag 6 januari 2020:

Onder Congreslid Ilhan Omar’s overtredingen zijn o.a. antisemitische [stereotiepen over Joden en Israël] via Twitter die ze bestendigde aan bijna twee miljoen volgers en introduceerde een antisemitische resolutie in het Congres die boycots van de staat Israël promootte en vergeleek deze met boycots van nazi-Duitsland. De stemming van het publiek onderstreept de groeiende bezorgdheid onder Amerikanen over het vermogen van de Congresvrouwen om haar machtspositie te gebruiken en te misbruiken om haat in de VS te verspreiden.

Video: Ilhan Omar- the 2019 Antisemite of the Year

Liora Rez, een woordvoerder van StopAntiSemitism.org, zei in een verklaring dat de selectie van Omar het groeiende bewustzijn van het publiek over het toenemende antisemitisme in de Verenigde Staten benadrukt:

Antisemitisme plaagt onze natie en het wordt tijd dat we echte gevolgen verbinden voor degenen die het verspreiden. Door bigots [onverdraagzamen] zoals Congreslid Ilhan Omar onder het licht van een schijnwerper te plaatsen, zorgen we ervoor dat het publiek alert is en in staat is actie te ondernemen.

Danny Danon, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, haalde scherp uit naar Congreslid Ilhan Omar, nadat een advocatengroep haar ‘Antisemiet van het Jaar’ noemde:

@StopAntisemites heeft zojuist congresvrouw Ilhan Omar genoemd ‘Antisemiet van het Jaar 2019’, zei Danon maandag op Twitter. ‘Hier is een duidelijke kans om te bewijzen dat al het gepraat over opkomen tegen #antisemitisme niet alleen een loze belofte is, maar zal worden gevolgd door actie.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Ilhan Omar Named 2019 Anti-Semite of the Year” van 7 januari 2020 op de site van The Washington Free Beacon

♦ naar een artikel van John Gage “Israel UN ambassador calls for ‘action’ against Ilhan Omar after she is named ‘Anti-Semite of the Year’” van 7 januari 2020 op de site van The Washington Examiner

♦ naar een artikel van Aaron Reich “Ilhan Omar voted 2019’s antisemite of the year” van 7 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “VS: Democratisch afgevaardigde Ilhan Omar uitgeroepen tot ‘Antisemiet van het Jaar 2019’

  1. Ik denk niet dat ze daar zeer van onder de indruk is.
    Voor haar & haar volgers is dit een eretitel en een werktuig om aanhangers te krijgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.