Waarom een bestuurslid van Jersey City die Joden ‘bruten’ noemde, geen ontslag heeft genomen

Plaatje hierboven: Na een twee uur durend vuurgevecht in Jersey City op 10 december 2019 in de koosjere supermarkt JC Kosher Market werden uiteindelijk zes mensen gedood, de twee aanslagers incluis. Hierboven de inkom van de Joodse school die zich naast de kosjere shop bevindt.

Sinds zij haar sympathie betuigde voor aanvallers op de koosjere supermarkt in New Jersey City op 10 december 2019 waarbij zes mensen werden vermoord onder wie drie Joden door enkele zwarte Amerikanen ligt Joan Terrell-Paige, lid van de Board of Education, zwaar onder vuur.

Terrell schreef enkele dagen na de moorden op Facebook dat de moorden op de Joden in Jersey City “gerechtvaardigd kunnen zijn”. Na de vele protesten nam ze de betwiste opmerkingen weer weg. Na de schietpartij in de JC Kosher Market in Jersey City had ze de lokale joden ‘bruten’ genoemd en haar medeleven betuigd met de schutters,

Burgemeester Steven Fulop van Jersey riep haar op af te treden. Dat deed New Jersey Gov. Phil Murphy ook. De president van de Board of Education, Sudhan Thomas, vertelde verslaggevers dat hij een resolutie zou introduceren tijdens de volgende vergadering die haar zou censureren en haar zou vragen af ​​te treden.

Even leek het erop dat de druk dermate was toegenomen dat ze tot aftreden gedwongen zou worden. Niet dus. Ze kreeg voluit de steun van lokale leiders en bewoners. Tijdens de vergadering werd uitgebreid ingegaan op de opmerkingen van Terrell-Paige – het grootste deel ter verdediging.

Volgens een video van de bijeenkomst verdedigden opeenvolgende sprekers haar tegen beschuldigingen van antisemitisme. Sommigen onderschreven de opmerkingen in het Facebook-bericht. Een spreker, Darren Martin, noemde Terrell-Paige de ‘Rose Parks van dit tijdperk‘. “Ze heeft een onberispelijke staat van dienst in deze gemeenschap,” zei Martin. “Het antisemitische label is een hoop onzin, gooi het weg en ze neemt geen ontslag.”

Drie weken later zit Joan Terrell-Paige (het ‘blondje’ midden op het plaatje hierboven), lid van de Board of Education, nog steeds in haar functie en het lijkt erop dat ze nergens heen gaat. Hieronder haar omstreden brief vervuld van Jodenhaat en doorspekt met een rist typische vooroordelen over Joden (‘zwaaien met zakken vol geld’, ‘handel in lichaamsdelen’, ‘het leveren van drugs en wapens’, ‘Joden pikken de huizen van zwarten in’ enz.):


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Sales “Why the Jersey City official who called local Jews ‘brutes’ has not resigned” van 7 januari 2020 op de site van The Jewsih Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Brent Johnson “Gov. Murphy urges Jersey City school board member to resign over anti-Jewish comments” van 18 december 2019 op de site van NJ Advance Media for NJ.com

♦ naar een artikel van Ben Sales “Why the Jersey City official who called local Jews ‘brutes’ has not resigned” van 7 januari 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Waarom een bestuurslid van Jersey City die Joden ‘bruten’ noemde, geen ontslag heeft genomen

 1. Deze blonde zwarte dame toont haar kleuren.

  Niet omdat ze zwart is is ze een beschaafde vrouw.

  De combinatie zwart/blond is echter veelzeggend.

  Ik weet het.
  Deze observatie is totáál politiek oncorrect…….echter wel accuraat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.