Iraanse leider: Israël is medeverantwoordelijk voor eliminatie van Soleimani en zal het eerste boeten

De secretaris van de Nationale Veiligheidsraad van Iran heeft tijdens de begrafenis van generaal Qassem Soleimani die op donderdag ll. door de VS werd geliquideerd, opnieuw bedreigingen tegen Israël gelanceerd.

Admiraal Ali Shamkhani, een 2-sterren generaal die ook militair adviseur is van de Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei:

De Israëli’s en [premier Binyamin] Netanyahu kondigden vorig jaar aan dat ze zouden werken om Soleimani te elimineren, dus hebben ze een rol in deze actie. Ze zullen de verantwoordelijkheid dragen samen met de Verenigde Staten.

Op maandag heeft het Israëlisch veiligheidskabinet vergaderd onder leiding van premier Netanyahu. Ereder, op zaterdag, had de premier steun uitgesproken voor de acties van de Amerikaanse president Donald Trump en zei dat Soleimani “verantwoordelijk is voor de dood van Amerikaanse burgers en vele andere onschuldigen” en herhaalde dat “Israël naast de Verenigde Staten staat in zijn rechtvaardige strijd voor vrede, veiligheid en zelfverdediging.

Ondertussen is het alarmniveau bij de ambassades van Israël over de hele wereld verhoogd naar het op een na hoogste alarm en zijn vertegenwoordigers van Israël over de hele wereld gewaarschuwd om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en elke stap te volgen, merkte Israel Hayom op.

Het hoofd van de veiligheid in het ‘Gaza Belt’ -gebied (de Joodse steden rond Gaza) vertelde Israel Hayom:

Sinds de eliminatie volgen we de bedreigingen van [Hezbollah-leider Hassan] Nasrallah en zijn soortgenoten, en houden we alles nauwlettend in de gaten Wat er gebeurt over de grens. In tegenstelling tot voorgaande tijden, deze keer, waarschijnlijk onder de sterke invloed van Iran, hebben alle organisaties en facties zich verenigd om Israël te bedreigen.

$ 80 miljoen op de kop van Trump
De Amerikaanse ambassade gaf gisteren een waarschuwing aan Amerikaanse burgers die in Israël verbleven over de mogelijkheid van een raketaanval op de Joodse staat. Deze waarschuwing volgt op de eliminatie van een Iraanse generaal Qassim Soleimani in een Amerikaanse luchtaanval en de angst voor verschillende reactiescenario’s uit Iran.

“Om voorzichtigheid te betrachten, moedigt de ambassade Amerikaanse burgers sterk aan om waakzaam te blijven en passende maatregelen te nemen om hun veiligheidsbewustzijn te vergroten. Beveiligingsincidenten, waaronder raketvuur, komen vaak zonder waarschuwing voor,'” zei de ambassade.

Opmerkend dat “Amerikaans overheidspersoneel en hun familieleden mogelijk worden beperkt om te reizen naar gebieden die zijn getroffen door raketactiviteit, sirenes of het openen van bomschuilplaatsen”, zei de waarschuwing Amerikanen de instructies van het Israëlische Thuisfront Commando op te volgen.

Intussen heeft Iran $ 80 miljoen aangeboden voor de moord op president Donald Trump. Tijdens de begrafenis voor Qassem Soleimani zondag, kondigde de Iraanse staatstelevisie aan dat Teheran $ 80 miljoen zal betalen – een dollar voor elke Iraanse burger – aan iedereen die president Trump vermoordt als vergelding voor de moord op Soleimani afgelopen donderdag.


Bronnen:

♦ naar een artikelSenior Iranian: Israel will share responsibility for eliminating general” van 7 januari 2020 en een artikelUS warns Israel may face missile attack” en een artikelSecurity Cabinet to hold meeting discussing possible threats from Iran” van 6 januari 2020 en een artikelIran threatens to bomb the White House, assassinate Donald Trump” van 5 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Iraanse leider: Israël is medeverantwoordelijk voor eliminatie van Soleimani en zal het eerste boeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.