Duizenden betogen in New York en Jeruzalem tegen toenemend antisemitisme: ‘Geen haat, geen angst’

Duizenden betogers verzamelden zich op zondagochtend van 5 januari in Manhattan, New York. Ze trokken de straat op en liepen urenlang de Brooklyn Bridge over terwijl ze het stadsdeel Brooklyn overstaken te midden van gezangen van ‘No Hate, No Fear‘ (Geen haat, geen angst), het thema van de vergadering die nu al dagen bezig is.

Naar schatting 25.000 mensen kwamen samen op Foley Square in Manhattan en begaven zich naar Cadman Plaza in Brooklyn, waar ze hoorden van gemeenschapsleiders en organisaties die joodse trots en eenheid opriepen in het licht van escalerend antisemitisme in de VS.

Jonathan Greenblatt van ADL twitterde: “De Joodse staat demoniseren = Het Joodse volk demoniseren”:

Uit solidariteit met de mars in New York City tegen de opkomst van antisemitisme werd op zondag in Jeruzalem eveneens gemanifesteerd. “Het evenement in Jeruzalem is bedoeld om een ​​bericht van steun van Israël naar het Jodendom in de Diaspora te sturen in het licht van de sterke toename van antisemitische gebeurtenissen in de wereld en de recente ernstige antisemitische incidenten in Monsey, Brooklyn en New Jersey,” volgens de organisatoren van Israel National News.

Het evenement wordt georganiseerd door het Joodse Agentschap, de World Zionist Organisation en de Anti-Defamation League (ADL). Het Israëlische vertoon van solidariteit werd parallel gehouden aan de enorme betoging die in Brooklyn plaatsvond, geïnitieerd door de United Jewish Appeal (UJA) Federatie van New York onder de titel “No Hate. No fear.”

Video: #NoHateNoFear: Israel Rallies in Solidarity
with US March Against Antisemitism


Bronnen:

♦ naar een artikel van Keren Schwartz “25,000 people march against anti-Semitism, fear in New York” van 6 januari 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelThousands to march in NY, Jerusalem against antisemitism on Sunday” van 4 januari 2020 en een artikel25,000 march against antisemitism in New York City” van 6 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Duizenden betogen in New York en Jeruzalem tegen toenemend antisemitisme: ‘Geen haat, geen angst’

  1. Met dit soort protesten ga je écht geen Jodenhaat uit de wereld helpen.

    In deze mars liepen ook vele Joodse anti Israel organisaties mee en zolang die de boodschap niet begrijpen en Joden massaal op de linkse Democraten blijven stemmen, zetten dit soort acties echt geen zoden aan de dijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.